Home Actualitate Societatea Europeană pentru Justiţie solicită demisia lui Arafat

Societatea Europeană pentru Justiţie solicită demisia lui Arafat

DISTRIBUIŢI

Societatea Europeană pentru Justiţie (SEJ) solicită demisia şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, domnul Raed Arafat, pentru proasta gestionare a căutărilor în cazul planorului prăbuşit în Bucegi.

SEJ România consideră că autorităţile din România au gestionat defectuos căutările în cazul pilotului Mircea Crăciun, la aproape o săptămână de la momentul dispariţiei sale. Din informaţiile oficiale remise de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reiese faptul că nu există un plan efectiv de căutare, activitatea desfăşurându-se în haos, necoordonată eficient, localizarea zonei de prăbuşire extinzându-se pe raza a 9 judeţe.

„Această «operaţiune de salvare» este o ruşine pentru statul român, relevând o situaţie comparabilă cu ţările subdezvoltate. Nu vorbim despre căutarea unei mingi de fotbal prin pădure, ci de un planor de dimensiuni considerabile care lasă urme. Solicităm demisia de urgenţă a domnului Raed Arafat din funcţia de şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi stabilirea unui plan concret de căutare, nu este şi în niciun caz nu era timp pentru această debandadă pe bani publici: nu ne jucăm de-a salvarea”, afirmă George Velcea, preşedintele Societaţii Europene pentru Justiţie.

SEJ atrage atenţia public că este încă un caz ruşinos pentru ţara noastră, după cazurile Apuseni şi Siutghiol. În cazul din Apuseni, câţiva cetăţeni cu simţ civic de lăudat au găsit supravieţuitorii accidentului aviatic. Iar în cazul Siutghiol, pe lângă faptul că bărcile autorităţilor nu au funcţionat, domnul Arafat a afirmat public că niciunul dintre cei de la bord nu ar fi putut să strige după ajutor, lucru infirmat ulterior de o filmare de la faţa locului care dovedea că autorităţile n-au fost în stare să gestioneze urgenţa.

„Nu se poate să nu găsim un planor care pică în ţara noastră. Nu există scuze pentru aşa ceva. Dacă vom continua în felul acesta, cândva e posibil să descoperim că avem baze de antrenament pentru terorişti, deoarece ar fi intrat în ţară cu planorul şi nu ştim în ce judeţe să-i căutăm”, continuă preşedintele SEJ.

În cazul în care autorităţile nu vor lua măsuri împotriva abaterilor grave ale celor responsabili de operaţiunea de salvare, la fel ca în cazurile precedente, Apuseni şi Siutghiol, SEJ România ia în considerarea depunerea unei plângeri penale, precum şi sesizarea Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Parlamentul României.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.