Acasă Actualitate Şoferul unui microbuz arestat preventiv pentru trafic de migranţi

Şoferul unui microbuz arestat preventiv pentru trafic de migranţi

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, la intrarea în ţară, într-un microbuz, condus de un cetăţean român, cincisprezece cetăţeni sirieni, care încercau să treacă ilegal frontiera în ţara noastră. Aceştia intenţionau să ajungă în Olanda şi Germania.

La data de 23.06.2022, în jurul orei 23.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, în calitate de şofer al unui microbuz, un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani.

În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că în spaţiul destinat mărfii sunt făcute modificări la un perete al acestui compartiment. Astfel, au fost descoperiţi, în peretele dublat, cincisprezece persoane de sex masculin.

La cercetări, poliţiştii au stabilit că persoanele în cauză sunt de naţionalitate siriană şi intenţionau să ajungă în Olanda şi Germania. Aceştia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport când se aflau pe teritoriul Bulgariei, în apropierea oraşului Sofia. Tot în urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul intenţiona să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranţi în formă agravantă pentru conducătorul mijlocului de transport, acesta fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar cei 15 cetăţeni de origine siriană au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră din Republica Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.