Acasă Actualitate Șomajul tehnic în valul cinci bate la ușa guvernului

Șomajul tehnic în valul cinci bate la ușa guvernului

DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, astăzi, o şedinţă, la sediul Guvernului, pentru a analiza măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

La întâlnire au fost invitaţi să participe miniştri şi reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii, Finanţelor, Justiţiei, Educaţiei, Muncii şi Solidarităţii Sociale, precum şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluţia pandemiei în ţară şi la nivelul Uniunii Europene, fiind evidenţiate o serie de măsuri avute în vedere în funcţie de această situaţie, care să protejeze sănătatea românilor şi să permită continuarea funcţionării şcolilor, precum şi a sectoarelor economice.

Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluţie de protejare a vieţii şi sănătăţii românilor faţă de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii ţări, rămâne portul corect al măştii chirurgicale sau al altor tipuri de măşti care să respecte standardele FFP2.

În privinţa situaţiei din şcoli, pentru protejarea sănătăţii copiilor şi a personalului didactic, s-a analizat eficienţa programelor de testare a elevilor şi posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă şi oferirea de măşti gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în şcoală.

Pentru continuarea în bune condiţii atât a funcţionării serviciilor publice, cât şi a activităţilor economice care să menţină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluţii alternanţa program de lucru, respectiv şomaj tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare.

În vederea asigurării unui nivel cât mai ridicat de informare corectă a populaţiei, vor fi derulate activităţi de comunicare şi informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.