Home Actualitate Sondaj pe regiuni pentru prezidențiale: Liviu Dragnea ar lua 5% în Transilvania

Sondaj pe regiuni pentru prezidențiale: Liviu Dragnea ar lua 5% în Transilvania

DISTRIBUIŢI

Centrul de Sociologie Urbană și Regională a dat publicității o serie de hărți electorale prezentând intenția de vot pentru diverși posibili candidați la alegerile prezidențiale în cadrul unui sondaj pe regiuni.

Conform acestora, Klaus Iohannis ar fi ales din primul tur în Transilvania cu 56%, urmat de Tăriceanu cu 14% și Liviu Dragnea cu 5% și ar obține scoruri bune în Muntenia și, mai puțin, în Moldova. Gabriela Firea și Victor Ponta nu au fost incluși în măsurători.

Călin Popescu Tăriceanu ar obține scoruri bune în Moldova (32%) și Muntenia (30%), cu doar 14% în Transilvania.

Liviu Dragnea ar avea un procentaj slab peste tot dar cel mai slab în Transilvania unde doar 5% susțin că l-ar vota. Cifrele arată clar că Liviu Dragnea este mult sub scorul PSD.

Dacian Cioloș ar obține, surprinzător, procente similare în Transilvania (12%) și Moldova (13%) iar în Muntenia 9%.

Cu Liviu Dragnea candidat din partea PSD, votanții acestui partid ar vota masiv cu Tăriceanu. Astfel, la nivel național, Klaus Iohannis ar obține 39% din voturi în primul tur, urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 25%. La o distanță apreciabilă se găsesc Liviu Dragnea și Dacian Cioloș cu 12 și respectiv, 11 procente.

Sondajul a avut loc în perioada noiembrie-decembrie 2018 pe un eșantion de 1067 de persoane și, la nivelul întregului eșantion, are o marjă de eroare statistică de 3%.

2 ARII

  1. Sa nu uitam ce zice tovarasa Pipiu Mungidi. PSD are banii Romaniei,dar nu are puterea. Au trecut cativa ani de-a pleasca si nu s-au ales cu mare lucru. Au macelarit legile justitiei, dar nu le-au trecut pe toate. Omul cu cap de cauciuc din PSD, fost PRM, fost…, vorbeste inca de o ONG, pe ultima suta de metri a colitiei otravite PSD-ALDE pentru salvarea baronior asa zisi socialisti (fosti comunisti). De. Are misiune de implint din partea baronilor! Ca ce-l intereseaza pe ipochimen interesele Tarii? Dar e exista! Deocamdata. Oare se vor interesa roamnii si de Tara, de mosia lor, dupa aceste jafuri PSD-ALDE? Daca da, sa-i arunce pe sobolani peste bord. Unde nu este cap… vai de Tara!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.