DISTRIBUIȚI

Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a publicat datele celui mai recent sondaj de tip omnibus, realizat în perioada 8-22 noiembrie 2022, prin interviuri față în față. Cercetarea sociologică are în vedere și problema pensiilor de servicii, cunoscute și ca „pensii speciale”.

Potrivit sondajului CURS, piloții și personalul aeronautic sunt singura categorie profesională care ar trebui să primească pensii speciale, nu mai puțin de 75% dintre respondenți fiind de acord.

Deși Armata se află în topul încrederii în instituții, românii nu sunt de acord ca militarii să primească pensii speciale. 51% se declară împotrivă, în vreme ce 44% ar fi de acord cu acest fel de pensii pentru cadrele militare.

Nici magistrații nu ar trebui să primească decât pensii bazate pe contributivitate, potrivit sondajului. 34% dintre respondenți se declară de acord cu pensiile de serviciu ale magistraților, iar 58% sunt împotrivă.

Cu o opoziția masivă față de ideea acordării de pensii speciale, se află personalul MAI (polițiști, pompieri, jandarmi), primarii și parlamentarii.

Conform aceluiaș sondaj, 81% dintre românii sunt de acord că pensiile speciale ar trebui eliminate și doar 12% sunt de acord cu păstrarea acestora.

Universul de eşantionare a sondajului a fost populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste, volumul eşantionului de 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.
Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion a fost de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

4 COMENTARII

 1. @ Care nu ați înțeles că Bucureștiul este doar un județ al Republicii Moldova și că la Parlamentul European vă reprezentați doar pe voi, conform votului popular, ?

 2. Bineinteles ca romani sunt inpotriva genului asta de pensii si nu pentru ca le-ar fi ciuda pe pensionari astia,speciali,cu pensie ocupationala sau cu pensie de serviciu,nici nu mai conteaza,sau cum declara colonelul Dogaru ca:”pensiile militare nu sunt platite de la casa de pensii ci din bugetul Ministerul Aparari Nationale”,pai Ministerul Aparari Nationale de unde are bani mai teleghidatule caci daca M.ApN. nu este finantat de la bugetul de stat atunci da poti sa te bati cu caramida in piept dar din ce stiu eu M.Ap N primeste bani de la bugetul de stat al Romaniei si la bugetul asta contribuie toti romani,revenind,mi se pare normal ca romani sa nu fie deacord cu pensiile astea pentru ca toate pensiile despre care vorbim au fost aprobate fara sa fie dezbatere parlamentara pe tema lor sau tacit cum se spune,adica nici presa nu a stiut decat cand a aparut legea caci s-a dat o lege speciala pentru militari,apoi pentru judecatori,apoi pentru primari si nici nu mai stiu pentru cine pentru ca astia care au gandit hotiile astea cu acte nu sunt niste hoti de rand(daia care fura azi pentru ca sa aiba ce manca maine caci munca nu le place) adica stiau ca nu pot aproba toate legile pentru pensii speciale intro luna sau intrun an caci shocul ar fi fost prea mare si le sarea prostimea in cap.
  Deci toate legile aprobate tacit in parlament au fost aprobate asa pentru ca cei care le-au gandit stiu ca legile astea nu sunt pe placul celor care i-au facut pe ei parlamentari prin vot si pe care parlamentari romani spun ca ii reprezinta.
  Nu ii reprezentati pe romani mai parlamentarilor si asta se vede si din avion,ci vati folosit si va folositi de votul romanilor pentru voi si pentru cercurile voastre de interese iar daca vorbim despre Romania ca tara sunteti mai rai si decat Nicolaie Ceausescu caci si pe timpul alauia romani au suferit dar macar idiotul ala a facut ceva pentru tara si v-a lasat tara fara datorii iar acum Romania a ajuns sa depaseasca 100 de miliarde de dolari datorii.

  • Poporul ăsta a suferit și va suferi mereu, pentru că are în structura lui prea mulți lingăi, trădători, slugi, paraziți, bețivi, puturoși și indivizi fără coloană.
   Pe acești netrebnici, îi găsim în număr foarte mare prin politică și ne fac legi. Ne conduc din guverne și parlamente. Ne administrează prin consiliile de administrație, prin primării și alte structuri ale statului. Acești indivizi ajung să ne hotărască soarta, iar masele îi susțin în luarea deciziilor proaste.
   Tăcând, românii încuviintează să trăiască modest, să nu aibă un trai decent, să fie plătiți cu salarii mici, să aibă pensii de supraviețuire, scoli slabe, sistem de sănătate bolnav și servicii de tot felul, proaste.

 3. Atata timp cat partidele politice vor mai fi finantate cu milioane de euro bani de la buget, de USListii lui kw johannis, PSD%PNL, printr-o schema de tip mafiot, cumpara complicitatea presei si a televiziunilor de stiri mincinoase si manipulatoare, nu vom scapa de klika asta de hoti care-au ajuns sa conduca Romania, numai cu legi ,,speciale” facute de niste hoti, pentru alti hoti, sa ne jefuiasca, sa ne jupoaie de vi!😡
  https://www.youtube.com/watch?v=lvZiLH4ohnM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.