Acasă Actualitate Soția lui Ilie Vonica a cerut permisie din arest ca să-și înmormânteze...

Soția lui Ilie Vonica a cerut permisie din arest ca să-și înmormânteze soțul

DISTRIBUIȚI

 

Ioana Vonica a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul București să fie eliberată din arest pentru a putea participa la înmormântarea soțului său, Ilie Vonica. cererea fiind transmisă de procurori conducerii arestului Capitalei. Proprietarul clinicii Polisano și a lanțului de farmacii ”Rețeta”, implicat în frauda cu medicamente pentru cancer, s-a sinucis marți, aruncându-se de la etaj.

 

Ioana Vonica a solicitat procurorilor să fie eliberată temporar din arest, pentru a-și putea conduce soțul pe ultimul drum, iar solicitarea acesteia a fost transmisă, miercuri, la arestul central al Poliției Capitalei, unde aceasta este încarcerată.

 

Surse din rândul anchetatorilor spun însă că eliberarea Ioanei Vonica nu este de competența poliției, autoritatea care poate decide să-i permită acesteia participarea la înmormântarea soțului său fiind instanța care a decis măsura arestării preventive.

 

Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a murit, marți după-amiază, la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns după ce a căzut de la etajul vilei sale, iar prima ipoteză a anchetatorilor este că bărbatul a încercat să se sinucidă, sărind de la etaj.

 

Potrivit unor surse apropiate familiei, trupul lui Ilie Vonica va fi depus la capela Bisericii din Groapă, din municipiul Sibiu, iar înmormântarea va avea loc duminică.

 

Surse judiciare declarau că omul de afaceri Ilie Vonica s-a aruncat de la una dintre terasele locuinței sale, de la o înălțime de circa opt metri, și că a lăsat în locuința sa de pe strada Andrei Mureșanu din municipiul Sibiu o scrisoare în care își explica gestul.

 

Ilie Vonica a explicat în scrisoare că arestarea soției și problemele firmelor sale l-au determinat să își ia viața, el cerându-i, totodată, iertare soției și să aibă grijă de fiica lor, potrivit unor surse judiciare. Documentul este adresat soției, căreia Ilie Vonica i-a scris că nu poate trăi „singur”, știind că ea este „acolo”, adică în arest.

 

Aceleași surse au precizat că, din discuțiile avute cu apropiații familiei Vonica, s-a stabilit că omul de afaceri a refuzat să mănânce de când soția sa a fost arestată, iar marți, înainte de a se arunca în gol de pe o terasă a imobilului în care locuia, a fumat foarte mult.

 

Omul de afaceri Ilie Vonica, de profesie medic, era proprietarul grupului Polisano, din care face parte și lanțul de farmacii Rețeta, la care luna trecută au avut loc percheziții în dosarul rețelor false, în care au fost arestate ulterior nouă persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune, fals intelectual și uz de fals, infracțiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

 

Ilie Vonica și soția sa, Ioana Vonica, au fost audiați în 20 mai la Poliția Capitalei, iar ulterior soția omului de afaceri a fost arestată. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor deținute de soția lui Ilie Vonica.

 

În 22 mai, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a nouă persoane – Ioana Vonica, Decebal Valentin Oprea, Bogdan Mihai Năstasie, Iuliana Ilincea, Anca Maria Otinceanu, Alina Ioana Mănescu și medicii Otilia Fănica Georgescu, Emilia Niculescu Mizil și Aristica Poenaru, de la Secția Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

 

Potrivit procurorilor, reprezentanții societăți care deține lanțul de farmacii „Rețeta” ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziții de medicamente de la societăți „fantomă”.

 

Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de rețete false pentru medicamente oncologice și hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienți care nu au beneficiat de acestea, reprezentanții societății au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.