Acasă Actualitate SOV confirmă că Baaklini e omul său de casă

SOV confirmă că Baaklini e omul său de casă

DISTRIBUIȚI

Ultima declarație dată de Sorin Ovidiu Vîntu în fața procurorilor anticorupție care instrumentează dosarul UCM Reșița, în care Said Baaklini a solicitat rambursarea ilegală a 60 milioane de euro, confirmă dezvăluirile făcute de noi cu privire la relația dintre SOV și Baaklini. Mai mult, aflăm că această relație era atåt de strånsă încåt, după ce a fost reținut de autoritățile bulgare pe pe aeroportul din Sofia, Baaklini l-a sunat pe Vîntu să-l informeze despre aceasta. „În aceeași zi (în care a părăsit țara – n.red), tårziu după miezul nopții, în timp ce mă aflam la domiciliu, am fost sunat pe telefonul mobil de Said Baaklini care mi-a spus că a fost coboråt pe aeroportul din Sofia de către autoritățile bulgare“, a declarat Vîntu. Cum, de regulă, în astfel de situații îți suni avocatul, este de presupus că, pentru Baaklini, Vîntu este mult mai important decåt orice alt apărător pe care l-ar fi putut suna la acea oră.
Cazul Baaklini pare, astfel, mai interesant, din perspectiva legăturii libanezului cu Sorin Ovidiu Vîntu. După ce, ca să nu participe la audierile la care fusese invitat de procurorii DNA, Vîntu și-a fracturat, cu o zi înainte, rotula singurului picior sănătos, infectându-se astfel pe termen lung de rotulită genitală, el a fost vizitat în spital, la sfârșitul lunii ianuarie, de procurorii anticorupție și întrebat despre culisele întâlnirilor avute cu cetățeanul libanez. În declarația dată în fața procurorilor, înainte de a fi trimis în judecată, Baaklini a afirmat că în ziua la sfârșitul căreia a părăsit România l-a vizitat de două ori pe Sorin Ovidiu Vîntu pentru că ar fi vrut să facă o tranzacție cu acesta. Mai precis, ar fi vrut să negocieze preluarea blocului Gelsor din Piața Unirii. „Înainte de a pleca din România, am făcut două vizite, în cursul zilei de 27.11.2010, la domnul Sorin Ovidiu Vîntu, la domiciliul său. Obiectul acestor vizite au fost negocieri comerciale purtate în vederea achiziționării clădirii în care se afla sediul Gelsor, blocul din Splaiul Independenței. Sorin Ovidiu Vîntu cerea un preț prea mare pentru imobilul respectiv, situație care nu îmi convenea și urma să continuăm negocierile pe această temă. Am făcut și numeroase alte vizite la Sorin Ovidiu Vîntu, anterior, pentru a discuta despre același subiect. La întrebarea procurorului dacă i-am precizat lui Sorin Ovidiu Vîntu că
«…merg pe varianta mea», precizez că
într-adevăr am făcut această afirmație cu sensul că ofeream pentru blocul de pe Splai suma de 2 milioane de euro, față de 5 milioane euro, cât solicita Sorin Ovidiu Vîntu. Acesta din urmă a răspuns: «Bine!», dar acest lucru nu însemna absolut nimic“ – a spus Baaklini.
Întrebat cu privire la aceste vizite private ale libanezului, Vîntu a recunoscut că Said Baaklini este un prieten care i-a cerut sprijinul într-o chestiune ce ținea, chipurile, de mediatizarea cazului său. „Said Baaklini mi-a povestit în mare aceste aspecte, iar eu, în calitate de prieten, l-am întrebat cu ce îi pot fi de folos. Acesta m-a rugat, dacă pot, să îi furnizez informații, mai exact dacă există informații în presă despre chemarea lui la Parchet“, se arată în declarația lui Sorin Ovidiu Vîntu din dosarul UCM Reșița. Sigur, la acea dată cazul nu fusese mediatizat, deci este greu de acceptat explicația lui Vîntu. El totuși insistă, oferind aceeași explicație și pentru cea de-a doua vizită făcută de Baaklini la domiciliul său din strada Paris. „După aceasta, fără a putea aprecia ora, a plecat de la domiciliul meu, revenind în aceeași zi, pe fugă, întrebându-mă dacă am aflat ceva“, se menționează în aceeași declarație a lui Vîntu. Referitor la sensul afirmației făcute de Baaklini, „merg pe varianta mea“, Vîntu și-a amintit că în timpul discuției cu libanezul ar fi abordat și chestiunea vânzării blocului Gelsor în care Baaklini avusese, în perioada de glorie a lui Vîntu de până la prăbușirea FNI, sediul uneia dintre firme. Asta după ce i s-a reamintit că, așa cum probează înregistrările audio ambientale de la prima întâlnire a lui Vîntu cu Baaklini, din 27 noiembrie 2010, SOV i-ar fi spus libanezului să meargă pe drumul lui, ceea ce poate fi interpretat de procurori ca un îndemn de a pleca din țară. Vîntu însă a dat o altă explicație. „De asemenea, arăt faptul că la prima vizită pe care Said Baaklini a făcut-o la domiciliul meu, am inclus și discuția despre vânzarea unui imobil, oferta lui nefiind convingătoare, motiv pentru care i-am spus să meargă pe drumul lui. Între noi, această afirmație a avut semnificația de neacceptare“ – a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.