Acasă Actualitate Spargere la Laboratorul de Medicina Legala Bacau

Spargere la Laboratorul de Medicina Legala Bacau

DISTRIBUIȚI

Hotii au furat doua calculatoare cu imprimante, dar au lasat, in schimb, aparatura medicala furata de la parterul cladirii. Ei au mai furat si cei 200.000 de lei pe care soferul institutiei ii pastra ca sa isi cumpere pantofi.

Sediul Laboratorului de Medicina Legala Bacau arata, ieri dimineata, ca dupa bombardament. Usile erau fortate si larg deschise, iar in fiecare incapere toate actele erau imprastiate care-ncotro. Atacul a fost dat luni noaptea, dupa ce mai intai hotii s-au -incalzit- in cele doua cabinete ale medicilor de familie situate la parterul cladirii, de unde au furat stetoscoape si alta aparatura medicala, ce a fost ulterior gasita abandonata la etajul doi, unde functioneaza LML.

-Probabil ca, in momentul in care au vazut ca aici au dat peste o prada mult mai consistenta, respectiv doua calculatoare cu imprimanta, hotii au abandonat aparatura de la parter si au plecat doar cu ce au gasit la noi-, ne-a declarat dr. Marcel Badara, seful LML Bacau.

Pe linga calculatoare si imprimante, hotii au mai furat din sediul LML 200.000 de lei, ce reprezentau banii de incaltari ai soferului, si un aparat de radio din biroul secretarei. Dincolo de valoarea materiala a bunurilor furate, respectiv peste 20 de milioane de lei, cea mai mare pierdere o constituie, in opinia doctorului Badara, disparitia dischetelor si a unitatii centrale, unde era stocata toata arhiva institutiei.

Ieri dimineata, imediat dupa sesizarea spargerii, la fata locului au sosit mai multe echipe de politisti, in frunte cu colonelul Nelu Nita, comandantul Politiei Municipiului Bacau. Politistii au fotografiat locul si au recoltat probe criminalistice, urmand ca, dupa studierea lor si dupa audierea eventualilor martori, sa formeze un cerc de suspecti pentru identificarea autorilor. Aceasta este cea de-a doua spargere comisa la LML in ultimii doi ani, dupa ce ultima oara hotii s-au multumit doar sa scotoceasca cladirea, deoarece pe atunci LML nu era dotat cu calculatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.