Acasă Actualitate SRATI cere control la Balș! Are semnale că în ATI au murit...

SRATI cere control la Balș! Are semnale că în ATI au murit pacienți fără a primi medicație antivirală pentru care s-au alocat 16,5 milioane de EURO

DISTRIBUIȚI

Update ora 16,00: Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Institutul Matei Balș

Senatul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă(SRATI) a cerut printr-un document oficial un control la Institutul Matei Balș condus de profesorul Streinu-Cercel. Documentul este un protest prin care Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă i-a anunțat atât pe Șeful DSU, Raed Arafat, cât și pe Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, că se opune oricărei detașări a medicilor și asistenților de ATI în cadrul Institutului Matei Balș, unde Secția de ATI este condusă, printr-un abuz de putere al profesorului Streinu Cercel, de 11 ani de un medic de boli infecțioase, o situație considerată de netolerat de către Senatul SRATI.

În Protestul semnat în numele Senatului SRATI de Prof. Dr. Șerban Bubenek, Președinte SRATI și Prof. Dr. Dorel Săndesc, Vicepreședinte SRATI și Președinte al Comisiei ATI din Ministerul Sănătății, se solicită și „trimiterea unei echipe de control la Institutul Matei Balș care să controleze modul în care s-a gestionat aprovizionarea cu medicamentele antivirale cuprinse în OM 487 /2020 al secțiilor ATI. Avem semnale că există pacienți care au decedat în secțiile ATI cu boală COVID-19 și nu au primit nici un fel de medicație antivirală. Și MS a dat prin OM 489 pentru AP-IERE 140.587.000 lei (aproximativ 16.500.000 Euro). Situația, în care în România anului 2020, o secție ATI este condusă de un medic fără nici un fel de pregătire/calificare/ competență/ atestare în specialitatea ATI (anume Dr.Doina Iovănescu medic cu specialitatea boli infecțiose) încalcă grosolan NU numai prevederile OM nr. 1500 /2009 privind Regulamentul de Organizare și Funcționare a Activității ATI în România ci și pe cele ale OM nr. 398 / 2019 privind aprobarea Ghidului privind Siguranța pacientului în anestezie-terapie intensivă!
În scurte cuvinte, este de netolerat!”, conchide Senatul SRATI. Detalii despre document în articolul Protest al Societății Române de ATI: ne opunem oricărei detașări la Balș unde Prof. Cercel încalcă legislația

1 COMENTARIU

  1. Doi fosti presedinti de „asociatia studentilor comunisti” din anii 80, care nu au sustinut niciodata vre-un concurs de rezidentiat-secundariat pentru a intra in specialitatile lor, fosti membrii activi ai fostului partid comunist, aflati acum in tabere politice adverse, s-au luat la tranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.