Acasă Politic Mircea Andrei: populația nu vrea să mai respecte restricțiile din lipsă de...

Mircea Andrei: populația nu vrea să mai respecte restricțiile din lipsă de încredere în autorități

DISTRIBUIȚI

Mircea Andrei, secretarul general al Partidului Ecologist Român, este de părere că populația nu vrea să mai respecte restricțiile din cauza lipsei de încredere în autorități. În direct pe B1 TV, miercuri seară, politicianul a reclamat clinciurile politice și a susține că atât PSD, cât și PNL au nevoie de „o reorientare către domenii mai curate ale activității, și economice, și politice”, pentru că „am stat 30 de ani și ne-am certat”.

Populația nu vrea să mai respecte restricțiile din lipsă de încredere în autorități, spune Mircea Andrei.

Poziția lui Mircea Andrei vine în contextul în care Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a afirmat că „am ajuns ciuma Europei”, pentru că nu au fost respectate regulile de siguranță sanitară, ba chiar s-a instigat la nerespectarea lor. Demnitarul a făcut a această afirmație miercuri, când epidemia de coronavirus a adus o nouă premieră negativă – peste o mie de cazuri noi de COVID-19 confirmate pe un interval de 24 de ore, un maxim absolut de la debutul crizei sanitare.

„Suferim efectele adverse, dar eu dacă aș fi fost ministrul Sănătății vreodată, nu aș fi spus lucrul acesta, pentru că cred că este cumva obligatoriu să ne apărăm imaginea țării. Pe aceste afirmații vom avea și consecințe, pe care le vom vedea, de la vecinii noștri de graniță sau chiar mai departe, cu închiderea de granițe, cu stabilirea de carantină sau de testare la două zile, la trei zile. Ne va îngreuna circulația persoanelor, tocmai datorită faptului că noi singuri începem să ne facem rău, iar culpa aparține reciproc celor doi reprezentanți. (…) Nu suntem ciumații Europei. Avem o mie de cazuri – da, este un lucru foarte grav. Avem o mie de cazuri pentru că populația nu vrea să mai respecte măsurile pe care autoritățile vor să le impună sau le-au impus deja – restricții la comportamentul public – dar nu vrea să le respecte tocmai datorită lipsei de încredere în autorități”, a declarat Mircea Andrei.

Secretarul general al PER a explicat că nu face „o șarjă, că și PNL, și PSD au făcut același lucru. Aduceți-vă aminte că, în 1991, un domn foarte important al statului român (n.r. Petre Roman fost prim-ministru FSN) a spus despre industria românească că este un morman de fiare vechi. Nu vreau să îi pomenesc numele, că nu e frumos, e de mult și n-are importanță. Consecința a fost pierderea prețurilor în operațiunile de privatizare a unităților noastre. Acum ieșim la televizor și, în logica de campanie a PSD și a PNL, ne certăm puțin și spunem că am ajuns ciuma Europei, că tu ai adus COVID-19 în țară. Sper ca PER să vină cu un alt gen de politică pentru așa ceva, este fix ceea ce au nevoie. Amândouă partidele au nevoie de o puternică ecologizare, dacă îmi dați voie, adică o reorientare către domenii mai curate ale activității, și economice, și politice. Am stat încrâncenați 30 de ani și ne-am certat”.

1 COMENTARIU

  1. INCA DE PE TIMPUL ŢAPULUI CA PRESEDINT INSTITUTIILE STATULUI AU PRIMIT VERDICTUL CA FIIND DISOLUTIONATE acum ce respect si incredere mai cautat sau mai ceretii sunt multi ani de atunci. Roamania a devenit si este TARA din lumea TRIBALA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.