Acasă Actualitate SRI a prezentat proiectul Strategiei nationale de combatere a terorismului

SRI a prezentat proiectul Strategiei nationale de combatere a terorismului

DISTRIBUIȚI

Serviciul Roman de Informatii a organizat, ieri, prima reuniune interinstitutionala pentru elaborarea Strategiei nationale de prevenire si combatere a terorismului, se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al SRI.

Intalnirea a avut loc ca urmare a desemnarii de catre CSAT a SRI ca -autoritate nationala in lupta impotriva terorismului-. SRI a prezentat participantilor proiectul privind Strategia nationala de prevenire si combatere a terorsimului.

Obiectivele esentiale ale sistemului national de prevenire si combatere a terorismului sunt, in opinia SRI: participarea la eforturile internationale de prevenire si combatere a fenomenului terorist pe diverse spatii geografice, protejarea de atacuri teroriste a teritoriului national, diminuarea constanta a riscurilor la adresa securitatii nationale a Romaniei, generate de nuclele teroriste prezente in Romania, derulate independent sau in asociere cu entitati straine sau autohtone, pregatirea populatiei prin activitati de informare si relatii publice cu privire la pericolul terorist si la modalitatile in care se poate proteja eficient impotriva acestor riscuri.

La reuniune au participat: consilierul prezidential Ioan Talpes si reprezentanti ai MAE, MApN, Ministerului Administratiei Publice, Ministerului Finantelor, MI, Ministerului Informatiilor Publice, Ministerului Justitiei, MLPTL, Ministerului Sanatatii, SIE, SPP, STS, ANCESIAC si BNR. Urmatoarea reuniune va avea loc in ianuarie, cand expertii vor elabora planul comun interinstitutional de lupta contra terorismului. Proiectul va fi finalizat in februarie si va inaintat spre aprobare CSAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.