Acasă Actualitate Stănculescu, apărat de „avocatul” Ceaușeștilor

Stănculescu, apărat de „avocatul” Ceaușeștilor

DISTRIBUIȚI

Magistrații Tribunalului Militar Teritorial București au dispus, ieri, efectuarea unei expertize medicale de către Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici", pentru a se stabili dacă generalul în rezervă, Victor Atanasie Stănculescu, suferă de o boală gravă, care ar face imposibilă executarea pedepsei de 15 ani, primită pentru reprimarea Revoluției de la Timișoara. Instanța militară a încuviințat astfel solicitarea avocatei lui Stănculescu, Alice Drăghici, de trimitere a unei adrese către Spitalul Militar Central, pentru a se comunica afecțiunile de care a suferit Stănculescu de-a lungul timpului. De asemenea, s-a dispus trimiterea unei adrese către Spitalul Penitenciarului Jilava, locul unde este încarcerat generalul în rezervă, în vederea comunicării rezultatelor investigațiilor medicale efectuate recent. Următorul termen acordat în cadrul acestui proces este fixat pentru data de 4 noiembrie.
Pe de altă parte, Înalta Curte de Casație și Justiție va discuta, în data de 17 noiembrie, admisibilitatea în principiu a contestației în anulare formulată tot de avocatul Alice Drăghici împotriva deciziei de condamnarea lui Victor Stănculescu.
Apărătorii lui Mihai Chițac, amenință cu CEDO, astfel avocatul Sergiu Andon a precizat că va contesta la instanța europeană "lipsa de temei legal a condamnării "din dosarul Revoluției, în timp ce colegul său, Dan Ioan, se va ocupa de acțiuni mai tehnice, precum cererea de suspendare a executării pedepsei.

"La Timișoara nu s-a tras cu gloanțe, doar cu flori"

Fostul magistrat militar, Constantin Lucescu, cel care i-a apărat pe soții Ceaușescu în decembrie 1989, a precizat, ieri, la finalul procesului desfășurat la Tribunalul Militar, că "domnul judecător uită că în Timișoara armata avea flori pe țevile armelor". Și-atunci cine e responsabil pentru  morții Timișoarei? La această întrebare nu a mai răspuns domnul Lucescu, cel care, în calitate de apărător al Ceaușeștilor în procesul din decembrie '89 a fost, din punct de vedere profesional, mai vehement decât procurorii acuzatori. "Locul lui Stănculescu nu este după gratii", a declarat Lucescu. Fostul magistrat a mai spus că va fi alături întotdeauna de un om nevinovat, referindu-se la generalul Stănculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.