Acasă Actualitate Streinu-Cercel: Dacă stați în case de Paște, apoi s-ar putea relaxa interdicțiile

Streinu-Cercel: Dacă stați în case de Paște, apoi s-ar putea relaxa interdicțiile

DISTRIBUIȚI

Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, a făcut apel la calm şi linişte şi a precizat că, dacă vom înţelege să stăm în case de Paşte, cel mai negru scenariu în lupta cu coronavirusul ar putea fi şters cu buretele. Streinu-Cercel a mai adăugat că virusul trăieşte în praf şi mizerie.

”Cea mai mare nevoie o reprezintă nevoia de calm şi de linişte. E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele străzi, parcuri pentru că acolo se ascunde virusul. Daca vom înţelege să stăm şi în casă de Paşti, atunci acea estimare, precum că după Sărbătorile Pascale am putea avea o problemă mare, ar putea fi ştearsă cu buretele. Dacă nu înţelegem acest lucru, acest scenariu va fi probabil la vedere”, a declarat la Antena 1, Adrian Streinu – Cercel.

Managerul Institutului Matei Balş mai spune că Institutul deja este plin şi se ia în calcul relocarea unor pacienţi în hoteluri.

”Dacă mă refer la Institutul Matei Balş, noi în momentul de faţă suntem la o capacitate de 20 de paturi de terapie intensivă şi conform planului alb, în următoarea lună trebuie să ajungem la 40 pentru ca după două luni să fie undeva la 60 de paturi de terapie intensivă. Asta în contextul în care un pavilion întreg a fost golit şi copiii, pentru că era vorba de un pavilion de copii, au fost transferaţi în alte clinici universitare în momentul de faţă acum punem adulţi. Din păcate, deja Institutul este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri”, a mai spus Streinu – Cercel.

Adrian Streinu – Cercel a precizat şi că aceste tipuri de virusuri îşi cresc virulenţa pe măsură ce trec de la un om la altul şi că persoanele de 40 – 60 de ani sunt cele care vor avea posibile probleme.

4 COMENTARII

  1. Tata Omida Cerceluș le-a făcut o inspecție sanitara acasă la viruși și a văzut că trăiesc în condiții insalubre. Le – a dat termen până după Paști să-și remedieze deficientele, altfel le ridică autorizația de funcționare. Numele Toni Tecuceanu ii sună cunoscut? A mai comunicat cauza reală a morții? Și atunci ca și acum Cerceluș manca ciuperci cu usturoi, dar gura tot nu-i miroase!

  2. Domnul Cercel, EDITAT, aveti sufletul impietrit. Aveti o singura ingrijorare: sa nu ramaneti pe viitor fara banii cu care v-ati obisnuit pana acum si asta va face foarte alunecos. Ati stat vreodata singur cu Dvs. ? Cred ca nu ati rezista foarte mult. E misto viata…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.