Acasă Opinii La interviul de angajare cu avocatul?

La interviul de angajare cu avocatul?

DISTRIBUIȚI

Poate impune un candidat sa asiste si avocatul lui la interviul de angajare? Exista ceva prevederi legale in aceasta privinta? Am auzit de niste cazuri, insa la mine nu a venit niciodata cineva cu o asemenea cerere, desi au fost multi cu microfoane la cravata sau cu reportofoane in buzunar.

Daca ar veni un candidat cu avocatul la interviu, i-as da afara instantaneu. Pe amandoi! Si omu nu ar mai trece de mine in vecii vecilor, nici macar pentru un un job de baby sitter, daramite pentru unul de top management. Indiferent ce ar spune legea, asumandu-mi sa ma duc in instanta si sa-i demonstrez judecatorului ca adesea e suficient un singur indiciu ca sa evaluezi definitiv pe cineva. Si ca indiciul cu avocatul e mai mult decat suficient ca sa spun ca acela nu are ce cauta vreodata pe un post de management.

Nu exista o lege in acest moment care sa imi impuna cum sa evaluez “nediscriminatoriu” caracterul cuiva, personalitatea, profilul managerial, dar stiu ca multi o tot sugereaza si pledeaza pentru introducerea ei. Dar mai vorbim despre asta atunci, cand va ajunge la promulgare…

Asadar, ii rog pe cei care stiu daca exista ceva prevederi legale cu privinta la participarea unui avocat la interviu sa ne dea detalii. Si pe cei care au auzit despre asemenea cazuri, sau asemanatoare, sa imi scrie, pentru a incerca sa gasim niste legaturi intre ele.

Citește continuarea pe www.georgebutunoiu.com

GEORGE BUTUNOIU este unul dintre cei mai importanți experți în recrutare din România

1 COMENTARIU

  1. Avocatul, la rândul său, va avea avocat. Numărul avocaților fiind finit, în felul acesta se ajunge la o înțelegere și se perfectează o afacere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.