Acasă Actualitate Subofițer MApN, prins cu șpagă pentru transferuri în funcții

Subofițer MApN, prins cu șpagă pentru transferuri în funcții

DISTRIBUIȚI

 

Un subofițer din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN) a fost prins în flagrant de procurorii DGA București în timp ce primea de la o persoană, care l-a și denunțat, suma de 300 de lei. Miza viza transferul persoanei respective în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș.

Conform Direcției Generale Anticorupție (DGA) București și Județul Ilfov, suma de 300 de lei reprezenta o primă tranșă din cei 4.000 de lei, bani solicitați de subofițer pentru a-și trafica influența.

Denunțul făcut de persoana care i-a dat cei 300 de lei a fost înregistrat în februarie, însă reprezentanții DGA susțin că în pe mai s-a înregistrat un nou denunț, al altei persoane, privind săvârșirea de către subofițer a unei noi infracțiuni de trafic de influență având ca obiect fapte similare.

Celui de-al doilea denunțător subofițerul MApN i-a cerut 10.000 de lei, pentru a-și folosi influența în vederea aprobării raportului de transfer la o altă unitate de poliție din țară.

Anchetatorii au pus în mișcare acțiunea penală față de subofițer în 16 iunie, pentru trafic de influență.

„Totodată, la aceeași dată s-a început urmărirea penală și față de C.Ș., subofițer la Inspectoratul Județean de Jandarmi Dolj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizare a făptuitorului, constând în aceea că a prezentat primului denunțător pe Ș.V. (subofițerul MApN- n.r.) ca fiind o persoană cu relații la nivelul conducerii instituției și care ar putea să îi faciliteze transferul”, precizează procurorii DGA București.

Subofițerul MApN a fost reținut pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.