Acasă Actualitate Suedezul Petter Fallenius a fost eliberat din arest

Suedezul Petter Fallenius a fost eliberat din arest

DISTRIBUIȚI

Fostul manager al unei divizii ABB in Romania – Peter Fallenius – a fost eliberat din arest, instanta suedeza apreciind ca punerea lui in libertate nu poate influenta ancheta in dosarul in care este acuzat de frauda, el sustinand ca suma a fost data drept mita unor oficiali romani. Fallenius a fost in arest timp de sapte saptamani, fiind suspectat de frauda de aproximativ jumatate de milion de euro. Saptamana trecuta, instanta din districtul Sodra Roslags a considerat ca eliberarea lui nu ar putea influenta mersul anchetei in acest caz.

Mai mult, judecatorii au apreciat ca acesta trebuie sa aiba la dispozitie timp pentru a-si pregati apararea, in conditiile in care el ar urma sa fie trimis in judecata in cateva saptamani, relateaza cotidianul suedez -Dagens Nyheter-.

La mijlocul lunii martie, procurorii Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul PNA coordonata de Horia Miclescu s-au sesizat din oficiu si au constituit un dosar penal in legatura cu denuntul formulat de cetateanul suedez Peter Fallenius in fata autoritatilor judiciare de la Stockholm privind eventuala mituire a unor oficiali romani. Mita care ar fi fost data de compania ABB unor oficiali romani – conform declaratiei unui director al firmei acuzat ca ar fi delapidat compania cu 520.000 de euro – ar fi constat in plata unor sejururi in strainatate in cursul anului 1998 si achizitionarea unor obiecte.

PNA a demarat formalitatile pentru efectuarea actelor procesuale penale in cadrul unei Comisii rogatorii, pentru a identifica eventualele fapte de luare de mita ale oficialilor romani la care face referire cetateanul suedez Peter Fallenius. PNA informa, saptamana trecuta, ca o echipa de anchetatori va merge in Suedia pentru a desfasura activitati de urmarire penala in acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.