Acasă Actualitate Sulfina Barbu a câștigat procesul cu Radu Mazăre

Sulfina Barbu a câștigat procesul cu Radu Mazăre

DISTRIBUIȚI

Pedelista Sulfina Barbu a câștigat procesul cu Consiliul Local Constanța și primăria lui Radu Mazăre, legat de Șoseaua de Coastă, decizia fiind pronunțată marți de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă și irevocabilă. În timpul acestui scandal, edilul Constanței a numit-o pe Sulfina Barbu proastă, într-o conferință de presă din iulie 2006. Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că „susținerea Consiliului Local al Municipiului Constanța, a Municipiului Constanța prin Primar și a Primarului Municipiului Constanța că proiectul propus întrunește cerințele de a fi considerat o construcție indispensabilă securitații sau serviciilor publice nu are niciun temei legal și nicio reprezentare corectă în realitate“.
Neînțelegerea a pornit când reprezentanții Consiliului Județean Constanța au dat-o în judecată pe Sulfina Barbu, în calitate de ministru al Ministerului Mediului și Gospodăririi Apelor, pe Mihail Vorniov, funcționar al ministerului respectiv, dar și ministerul în sine.
Aceștia au cerut instanței obligarea Sulfinei Barbu și a lui Mihail Vornicov la plata unor daune de 24.161.309 lei, reprezentând contravaloarea în lei a sumei de 6.666.660 de euro cu titlul de contribuție nerambursabilă prin programul PHARE.
Înalta Curte a hotărât ieri că, în mod corect, Curtea de Apel Constanța a constatat că „din studiile efectuate în cauză (fezabilitate și impact) nu rezultă că investiția pentru care nu s-a obținut avizul era indispensabilă securitații sau serviciilor publice“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.