DISTRIBUIȚI
excelența sa

Senatorul PNL Alina Gorghiu a publicat pe Facebook invitația trimisă de premierul Viorica Dăncilă pentru concertul de la Ateneul Român, cu ocazia preluării oficiale a președinției Consiliului UE. Invitația a fost greșită. Astfel, invitaților li se cerea să confirme prezența la eveniment până pe 8 ianuarie 2018, în loc de 8 ianuarie 2019 lipsind și forma contractată a pronumelui personal „pe ea”, „pe el”, corect fiind „de a o invita”, „de a-l invita”. Desigur că nici mediocra Gorghiu nu a observat greșeala gramaticală:

„Uite prostie! Primesc azi o invitație pentru concertul care va avea loc mâine la Ateneul Român, pentru a marca debutul Președinției României la Consiliul UE. Mi se cere să confirm prezența până la data de „8 ianuarie 2018”. Oare „profesioniștii” din Cabinetul Dăncilă nu cunosc nici măcar anul în care preluăm președinția rotativă!? Un lucru este cert: după domniile lor, am ratat să confirm prezența la concert cu un an”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.
Invitată miercuri seară la Antena 3, Ecaterina Andronescu a confirmat eroarea de pe invitație și a declarat că premierul Viorica Dăncilă a spus, în ședința de Guvern, că „autorul acestor invitații trebuie să plece”. „Într-adevăr, pe invitație a apărut această nefericită greșeală. Eu vă cer scuze tuturor. Dna prim-ministru a întrebat în ședința de guvern cine a făcut și a spus că cine este autorul acestor invitații trebuie să plece. Și cred că a luat o decizie foarte bună”, a spus servila Ecaterina Andronescu.

3 COMENTARII

  1. Că n-a observat d.na G forma „neutră” ,e una, dar mi se pare mai important că n-a observat ca jurist(ă) că în Constituție e scris prim-ministru (cu sau fără liniuță) articulat primul-ministru. Invenția cu prim-ministrul e marca P&Usl. Dacă tot ar fi vorba despre „modernizare” ar fi trebuit găsită și o formulă pentru genul feminin.

  2. … de ce Excelenta SA… D-na cu acest apelativ inaintea numelui este consoarta de rege, este printesa, face parte din vreo familie regala ? de ce acest gablont atirnat unui nume care este de fapt al unui simplu functionar ce , in mod normal, ar trebui sa aiba drept singura grija ca eu si concetatenii mei sa traim azi mai bine ca ieri si miine mai bine ca azi ? De ce ii dati mai mult decit poate duce, de fapt ? De ce ii arogati ceea ce nu are, de fapt. De ce ii dati puterea voastra prin astfel de apelative. A,… unui OM de Stat, adevarat, da. Dar acestora… pentru ce anume ii numiti Excelente?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.