Acasă Actualitate Prefectul trebuie să o dea în judecată pe Gabriela Firea pentru încălcarea...

Prefectul trebuie să o dea în judecată pe Gabriela Firea pentru încălcarea legii în cazul unor documentaţii de urbanism

DISTRIBUIȚI

Prefectul Capitalei este solicitat de urgență „să ia act de răspunsul Inspectoratului de Stat în Construcţii şi să iniţieze acţiunea în instanţă împotriva Primarului General pentru încălcarea legii în cazul documentaţiilor de urbanism elaborate şi emise pentru imobilul din Plaiul Muntelui nr. 67. De asemenea, îi cer să înceapă demersurile pentru anularea acestor documentaţii emise ilegal”, anunță Roxana Wring, consilier local al USR.

„Prin răspunsul cu nr. 86868 din 14.12.2018, Inspectoratul de Stat în Construcţii confirmă, în mod oficial, că Primarul General a emis cu încălcarea prevederilor legale Certificatul de Urbanism nr. 1166/1483592 din 03.10.2017 şi Autorizaţia de Construire nr. 125/1609205 din 03.05.2018 pentru unul dintre imobilele ridicate în zona protejată Bazilescu. Răspunsul vine ca urmare a sesizării pe care am depus-o în legătură cu blocul din strada Plaiul Muntelui nr. 67.

În urmă cu mai multe luni am semnalat prin intermediul presei faptul că în zona protejată Bazilescu au răsărit peste noapte mai multe blocuri care nu respectă nici regimul de înălţime, nici coerenţa arhitecturală a zonei.

Situaţia din Plaiul Muntelui 67 nu este o excepţie, ci o regulă în mandatul Firea. Sunt zeci şi sute de imobile care au primit autorizaţii de construire în zonele protejate din Bucureşti. Aceste imobile nu fac altceva decât să umple buzunarele dezvoltatorilor conectaţi la deciziile din Primărie. În rest, aglomerează, urâţesc şi sechestrează suprafeţe şi volume importante din Bucureşti, în special în zone protejate, care şi aşa au fost mutilate decenii la rând sub privirile îngăduitoare ale primarilor de diverse coloraturi politice.

Gabriela Firea este complice la degradarea urbanistică a oraşului. Cred însă că răspunsul oficial dat de Inspectoratul de Stat în Construcţii ar trebui să determine o reacţie a autorităţilor. Nu se poate ca ilegalităţi dovedite să rămână nepedepsite. Cu atât mai mult cu cât Gabriela Firea începe să aibă un lung istoric de acte administrative adoptate cu încălcarea legii.”, solicită Wring.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.