Home Actualitate Surse: Profesorul Ioan Cordoș și o asistentă, vizați și ei de procurori...

Surse: Profesorul Ioan Cordoș și o asistentă, vizați și ei de procurori pentru luare de mită

DISTRIBUIŢI

Ancheta desfășurată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și ofițerii Direcției Generale Anticorupție la  Spitalul Marius Nasta continuă cu elemente spectaculoase.

Surse concordante ne-au declarat că și profesorul Cordoș este vizat de ancheta procurorilor pentru luare de mită alături de o asistentă foarte apropiată de acesta.

Cordoș a fost înregistrat în anul 2017 în timp ce înapoia după trei luni mita văduvei unui pacient care a murit imediat după operație, iar ziarul Curentul a prezentat înregistrarea AICI.

Astăzi, managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler a declarat că unul din cele două dosare de urmărire penală pentru corupție a plecat de la o sesizare făcută de Institutul «Marius Nasta» în decembrie 2021 (…) Sesizarea spitalului s-a făcut în urma unui articol de presă, prin care erau aduse acuzații de corupție unor cadre medicale, și care a fost trimis instituțiilor abilitate să verifice și să cerceteze astfel de cazuri.”, a explicat Mahler. Singurul articol din presă despre corupția de la Marius Nasta a fost cel cu profesorul Cordoș înapoind mita, publicat de Curentul pe 7 decembrie 2021 AICI.

Doctorul Cordoș nu a răspuns la telefon pentru a confirma dacă a fost audiat cu mandat de aducere. Acesta a ieșit la pensie pe 15 iunie 2023.

Procurorii de pe lângă Tribunalul București au anunțat că „întrucât, în urma efectuării investigațiilor financiare, au rezultat diferențe semnificative între veniturile licite și bunurile dobândite în ultimii 5 ani de către unii dintre medicii vizați de cercetări, în cauză au fost emise ordonanțe de instituire a măsurilor asigurătorii în vederea confiscării speciale și a confiscării extinse, asupra bunurilor deținute de un număr de 4 inculpați”, fiind enumerați doar măsurile instituite pentru trei inculpați, depășind 800.000 de EURO.

Chirurgul toracic Cristian Paleru a fost arestat preventiv, iar Cornel Petreanu este la această oră prezentat Tribunalului București pentru arestare preventivă.

Alți 6 medici au fost puși sub control judiciar.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.