Acasă Actualitate Surse: Urdăreanu i-a denunțat pe Olguța Vasilescu și pe Ludovic Orban

Surse: Urdăreanu i-a denunțat pe Olguța Vasilescu și pe Ludovic Orban

DISTRIBUIȚI

Misterul denunțătorilor din cazurile lui Ludovic Orban și al Olguței Vasilescu rămâne neelucidat oficial. Surse judiciare susțin că cel care i-ar fi denunțat pe cei doi ar fi Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, care astfel încearcă să obțină reducerea limitelor pedepsei în dosarul în care este trimis în judecată pentru mituirea primarului Gheorghe Nichita pentru contractul de management al traficului din Iași. Se pare că denunțarea Olguței Vasilescu nu a avut prea mare succes pentru aplicarea celebrului articol 19 pentru că aceasta nu a fost nici măcar pusă sub control judiciar de judecători așa că Urdăreanu, băiat prevăzător l-a înregistrat pe Ludovic Orban și le-a dat „caseta” procurorilor.

De mărțișor, Orban l-a contactat pe Urdăreanu „pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candida la funcţia de primar al municipiului Bucureşti. Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii” lui Cozmin Gușă de la Realitatea TV și lui Sorin Oancea de la B1. Urdăreanu  a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro „în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.”

Infracțiunea de care se face astfel Ludovic Orban vinovat este „fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani”.

Menționăm că Urdăreanu este prieten cu Orban dar asta nu l-a împiedicat pe fiul generalului ce a comandat tancurile ucigașe pe 21 Decembrie 1989 la Universitate să încerce să îl bage în pușcărie pe prietenul său ca să-și salveze pielea. Oricum e de apreciat că Urdăreanu nu l-a călcat cu tancul pe Orban, ci doar l-a înregistrat! Deh, alte vremuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.