Acasă Actualitate „Taica socru” se ține de glumițe pe seama serviciilor secrete: Ilie Sârbu...

„Taica socru” se ține de glumițe pe seama serviciilor secrete: Ilie Sârbu zice că Bercea ar fi putut fi urmărit de SIE pentru că infractorul își zice și „Mondial”

DISTRIBUIȚI

 

Scăpat în fața microfoanelor pe care presa i le-a vârât sub nas, la scurt timp după încheierea ședinței Comisiei pentru apărare, Ilie Sârbu, preotul răspopit care acum deține, prin cumul de funcții, atât postul de lider al senatorilor PSD cât și „rangul” de socru al premierului Victor Ponta, s-a apucat să facă tot soiul de glumițe nesărate pe seama serviciilor secrete. Astfel că, în momentul în care i s-a cerut părerea despre activitatea infracțională a lui Anghel Sandu, „Tata socru” a luat-o „razna pe miriște” și a declarat plin de sine: „Clanul ăsta e din ce mai surprinzător. Am făcut și o glumă, când m-au întrebat colegii dumneavoastră dacă îl invităm și la Comisia SIE, unde sunt eu vicepreședinte, și am spus că trebuie să ne gândim serios, pentru că el e Bercea Mondial, deci intră și în sfera de activitate a SIE.”Aleluia și să fie primit!”, sfinția ta, răspopitule. De fapt, Ilie Sârbu nu și-a dat cu părerea chiar așa, la voia întâmplării, ci la foarte scurt timp după ce conducerea SRI a prezentat în fața Comisiei pentru apărare, datele privitoare la activitatea infracțională a clanului „Bercea”. În plus, membrii comisiei intenționează să ceară și de la SPP un raport privitor la protecția informativă a președintelui Traian Băsescu în contextul acestui scandal care zguduie din temelii lumea noastră politică. Dar, după cum s-a anunțat deja, Parlamentul intenționează să adopte, mâine, o declarație politică prin care să ceară „demisia de onoare” a Președintelui României. Întrebat dacă nu cumva, prin acest raport cerut de la SPP Parlamentul „pune carul înaintea boilor” în condițiile în care plenul reunit va dezbate miercuri proiectul de declarație privitor la acea „demisie de onoare”, socrul premierului a spus că: „Nu are legătură una cu alta, fiindcă este o declarație politică. Are și sens, dacă vreți, simbolic, pentru că nu își imagina nimeni că președintele Traian Băsescu va veni și va spune: «Am luat act de ce a spus Parlamentul și demisionez».”

 

Urmând parcă pas cu pas proverbul cu nebunul care aruncă un bolovan în baltă, la sfârșitul aceleiași întruniri, Corneliu Dobrițoiu, președintele Comisiei pentru apărare din Senat a preluat, cu bună-știință o inepție lansată, zilele trecute de către Călin Popescu Tăriceanu. În condițiile în care nimeni nu l-a acuzat pe Traian Băsescu că s-ar fi dus vreodată în vizită la ”Clanul Bercea”, Tăriceanu a vorbit despre „vizitele lui Băsescu la Clanul Bercea”. Plecând de la aceste presupuse „vizite”, despre care nimeni n-a vorbit oficial, Dobrițoiu o ține și el „gaia-mațu” cu ideea că serviciile secrete trebuie să povestească despre „măsurile de protecție informativă ale președintelui României pe timpul vizitei sau vizitelor la Clanul Bercea”. Domnilor, vă place sau nu, aceste pretinse „vizite” n-au existat. De fapt, devine din ce în ce mai clar că politrucii noștri funcționează exact ca în clasica „Arie a calomniei”: „Calomniază, calomniază, căci până la urmă tot rămâne ceva”.

 

De fapt, în ceea ce-l privește pe Tăriceanu, deja au apărut semnale că „ținerea de minte” nu-l prea dă afară din casă. Întrebat despre celebrul „bilețel roz” prin care el i-a cerut, cândva, lui Băsescu să intervină la parchet în favoarea lui Patriciu, Tăriceanu a bălmăjit ceva despre CSM. Dar, pus deja, în fața unei acuzații de trafic de influență, fostul premier liberal a început să dea din colț în colț și la fel ca orice alt politruc prins cu „mâța în sac”, și el a declarat, astăzi, că „are încredere în DNA”. Coane Călin Constantine Antoane Popescu-Tăriceane, vezi că pe asta cu „încredere” au mai zis-o și alții. Alții care, până la urmă au ajuns după gratii, cazați pe banii statului „la pușculiță”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.