Acasă Actualitate Tânăra domniță de la Iași a primit funcție înaltă în ministerul lui...

Tânăra domniță de la Iași a primit funcție înaltă în ministerul lui Ăla micu al lui Voiculescu

DISTRIBUIȚI

„Felix” împânzește Ministerul Agriculturii cu oamenii săi de încredere

În urmă cu câțiva ani, artizanul FNI Sorin Ovidiu Vântu îndemna autoritățile să-și întărească statul pentru că are 150 de oameni în poziții-cheie în sistem. Nu știm deocamdată la câți a ajuns și „Felix” Voiculescu, dar putem spune cu certitudine că șefii de la Agricultură încep să provină toți din parohia sa. În urmă cu circa o lună de zile, ziarul „Curentul” a făcut o dezvăluire de proporții demonstrând cum „Felix” Voiculescu și pajul său de încredere din fruntea PC, Daniel Constantin, se pregătesc să instaureze o adevărată dinastie PC în acest minister. Astfel, ministrul Constantin, se pregătea să i-l ofere unei aghiotante din teritoriu de la Iași, pe numele ei Cristina Laura Gafton, o sinecură de proporții în cadrul ministerului. Ei bine, de atunci, Dan Constantin a și reușit iar ieri doamna Gafton, vicepreședinte la PC Iași, a fost înscăunată ca director general al Laboratorului Central pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor București. O lucrare remarcabilă prin care Constantin a ordonat la Resurse Umane să facă tot posibilul ca farmacista Gafton, care vindea anterior aspirine la tejghea, să ajungă  șefă peste domeniul fitosanitar din Ministerul Agriculturii. Sursele noastre din minister ne-au confirmat ieri că Laura Gafton a câștigat la pas concursul cu dedicație, ieri fiind prima sa zi de lucru în această poziție. Reamintim că Ministrul Agriculturii a modificat condițiile de concurs, astfel încât criteriile să fie în concordanță cu profilul profesional al tinerei conservatoare din Iași.
Gafton a absolvit recent Facultatea de Farmacie din cadrul Universității din Iași și lucra până de curând în domeniu pentru o firmă din oraș. Fostul director general al Laboratorului Central pentru Controlul Calității Semințelor, Szatankovsky Attila Gheza, care a dat la rândul său a dat examen pentru ocuparea postului de director general a precizat că unul dintre criteriile stabilite pentru concurs era de peste 9 ani vechime precum și studii postuniversitare. Fostul director, cu 22 de ani vechime în domeniu și deținătorul unui doctorat în horticulură, a declarat referitor la introducerea posibilității de a candida pe acest post și a farmaciștilor că domeniul certificării semințelor este un domeniu de activitate „prea pur“, care, pentru a fi manageriat cu succes, are nevoie în fotoliul de director general nu doar de un deținător de diplomă de specialist în agronomie sau horticultură, ci și ca absolventul uneia din aceste două profile specifice să aibă un minim de ani de experiență în producția de semințe. Cu atât mai mult, specialistul crede că un farmacist nu are ce căuta în funcția de director al Laboratorului Central pentru Controlul Calității Semințelor și a Materialului Săditor.

Gafton se ascunde pe Internet

În fișa postului pregătit minuțios pentru Gafton erau solicitate studii de licență în domeniul agronomiei, horti­culturii și al farmaciei. Experiența subordonatei lui Voiculescu în domeniul calității semințelor este practic zero. Un alt criteriu îndeplinit la limită de Laura Gafton era acela a vechimii , în condițiile în care ea profesează de doar trei ani. Această este o altă înlesnire de ultim moment acordată de Daniel Constantin. În mod normal, pentru un astfel de post sunt necesari zeci de ani de experiență în domeniu. În urma dezvăluirilor ziarului „Curentul“, Cristina Laura Gafton a încercat să-și șteargă o parte din urme de PC-istă cu acte în regulă. Ea a șters toate pozele sale de profil de pe contul său de Facebook și și-a modificat și numele, lăsând doar cele două prenume ale sale. Probabil a gândit că astfel jurnaliștii nu vor mai observa legăturile sale cu PC-ul lui Felix. Numai că de prietenii săi din lista de la PC nu s-a putut lepăda și nici de colegii de la UMF din Iași. Cu un zootehnist în vârful Ministerului și cu o farmacistă drept subordonată, Felix dorește să relanseze agricultura din România afectată de o secetă aproape fără precedent. Tânăra farmacistă s-a făcut remarcată mai ales prin activitatea intensă din campania electorală din această vară, când a pus la dispoziție farmacia familiei pentru acțiuni elec­torale ale Partidului Conservator. De asemenea Cristina Laura s-a remarcat prin împărțirea de trusouri electorale tinerelor mămici, dar și participarea alături de Tudor Ciuhodaru la o serie de activități sportive cu iz electoral, cum ar meciuri de fotbal, ciclism, gimnastică ritmică, baschet, fotbal, badminton, jogging, scrimă, qwan ki do, box și judo.

Ăla micu o face pe neștiutorul

Întrebat de acest aranjament, după dezvăluirile făcute de ziarul Curentul, președintele PC Daniel Constantin s-a fâstâcit în fața presei și a zis că nu știe despre ce este vorba, dar a promis că va investiga minuțios această problemă. „Spuneți-mi care e problema? Far­maciștii n-ar trebui să participe la astfel de concursuri? Mă întrebați pe mine o chestiune pe care o stabilesc cei de la Resurse Umane. Vă spun că nu pot să știu cum fost gândirea celor care au introdus chestia asta acolo, dar vă promit că o să fac o analiză să văd dacă a fost vreo ingerință politică sau pur și simplu așa s-a considerat…Eu nu pot să pun la îndoială logica unor colegi care au făcut o asemenea propunere. Dacă explicația nu stă în picioare, vă promit că voi face toate demersurile legale ca acest concurs să fie reorganizat“, a declarat Constantin. Ulterior acesta a revenit cu o serie de explicații patetice care confirmă frauda și nepotismul impus de Felix la Agri­cultură. „M-am interesat de condițiile care s-au stabilit și lucrurile sunt cam așa. La concursul acesta se pot înscrie foarte mulți, pot să ia sau să nu ia concursul în funcție de pregătirea fiecăruia. Condițiile care s-au stabilit nu sunt numai de farmacie, ca să restric­ționeze accesul celorlalți. Sunt și alte condiții pe zona agronomică, pe zona zootehnică, pe zona de studii economice. Sunt foarte multe pregătiri enunțate acolo și se pot înscrie foarte mulți oameni“, a declarat ulterior Constantin.
De înscris s-au putut înscrie mulți oameni, dar de câștigat a câștigat cine trebuia: tânăra PC-istă de la Iași, care n-are decât studii farmaceutice , dar, în schimb, este dotată cu extraordinare instincte politie.

Nicolae Bucur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.