Acasă Actualitate Tânărul care a refuzat să se imunizeze a decedat după ce s-a...

Tânărul care a refuzat să se imunizeze a decedat după ce s-a externat pe propria răspundere

DISTRIBUIȚI

Tânărul de 34 de ani din Timişoara, care făcea apel la oameni să se vaccineze, după ce el însuşi a ajuns la spital în stare gravă, fără să fie vaccinat, a murit după ce, când a văzut că se simte mai bine, a cerut să plece din spital pe proprie răspundere.

Potrivit Opinia Timişoarei, doctorii au încercat pe tânăr să-l convingă să mai rămână sub supraveghere în spital, însă tânărul de 34 de ani a refuzat. Mai mult, medicii i-au cerut că măcar să nu plece din Timişoara pentru că, în cazul în care starea de sănătate i se agravează din nou, să poată ajunge la ei cât mai repede, dar bărbatul a plecat într-o localitate aflată la 60 de kilometri de oraş. Acolo i s-a făcut rău şi la scurt timp a murit. „Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe AŢI şi ale colegilor de pe secţia de Boli Infecţioase, a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unităţii noastre, spunându-ne că va stă în Timişoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanţă, iar pe drum, din cauza riscului la transort, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanţă care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Domnul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital. Pe această cale atragem atenţia şi rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorinţelor pacienţilor, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu am avut ieri un pacient cu 51 % saturaţie de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-şi în pericol starea de sănătate”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

Cu o săptămână înainte de a muri, tânărul ieşit din terapie intensivă după trei săptmâni, făcea apel la oameni să se vaccineze. „Fiecare decide pentru viaţa lui, dar am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci şi să ai o formă atât de gravă. E mai bine să te vaccinezi decât să îţi pui viaţa în pericol”, a mărturisit tânărul pacient aflat încă pe patul din Secţia de Terapie Intensivă.

1 COMENTARIU

  1. Ce sa-i faca si medici,sa ii ingradeasca omului dreptul la miscare?,mergea nebunul la romania Tv si aduceau aia vreo doctorita care se opune vaccinari anticovid si facea tipa o panarama de se trezeau medici din Timisoara trimisi in judecata.
    Eu cred ca prea multa libertate nu este buna,in cazuri dastea cu bolnavi contagiosi ar trebui sa fie o lege care sa spuna ca medici nu au voie sa lase pacientul sa plece acasa nici cu semnatura daca el bolnavul vindecat nu este vindecat 100% si poate sa imbolnaveasca alti oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.