Acasă Actualitate Tarata Culita a prosperat cu ajutorul fostului sef al finantelor nemtene

Tarata Culita a prosperat cu ajutorul fostului sef al finantelor nemtene

DISTRIBUIȚI

-Curentul- a relatat de mai multe ori ca afacerile controversatului ex-deputat PSD de Neamt Tarata Culita au fost girate si de catre fostul sef al Directiei Generale a Finantelor Publice Neamt, Valerian Mihaila.

Prin declaratia de avere completata pe 21 aprilie 2005, Valerian Mihaila recunoaste, practic, ca a avut o relatie foarte apropiata cu lichidatorul agreat de catre Tarata Culita – societatea Cont Deri SRL din Viisoara, judetul Neamt, controlata de catre Constantin Iosub. Astfel, pe 12 ianuarie 2004, Valerian Mihaila ii vinde lui Constantin Iosub un autoturism Toyota Cambri Gly cu suma de 397.500.000 de lei. Mai mult, Mihaila este cel care i-a botezat copilul lui Iosub.

Trebuie precizat ca, in perioada in care Mihaila a dirijat finantele nemtene, Tarata Culita a beneficiat ilegal, in 2003, de returnarea unei cote de TVA in valoare de peste 14 miliarde de lei. Cum s-a realizat aceasta inginerie? Simplu. Societatea Cont Deri SRL din Viisoara, judetul Neamt, a fost desemnata de catre Directia Generala a Finantelor Publice ca lichidator al societatii Cerealcom VS Piatra Neamt. In aceasta postura, lichidatorul a intocmit, in martie 2003, o factura nelegala pentru returnarea de TVA in valoare de peste 14 miliarde de lei catre societatea lui Tarata Culita. DGFP Neamt, condusa la acea vreme de Valerian Mihaila, verifica factura emisa de societate Cont Deri si ulterior aproba returnarea a peste 14 miliarde de lei catre firma lui Culita. Ca urmare a -eforturilor- depuse in ultimii ani pentru bunastarea lui Culita Tarata, Mihaila a fost recompensat de catre acesta in 2006 cu un post bine remunerat in staff-ul care administreaza cele 56.000 ha de teren agricol din Insula Mare a Brailei, aflate in arenda societatii TCE Trei Brazi SRL Piatra Neamt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.