Acasă Actualitate Tarata Culita, cercetat de DNA

Tarata Culita, cercetat de DNA

DISTRIBUIȚI

Controversatul ex-deputat PSD de Neamt Culita Tarata si fostul sef al Directiei Silvice Neamt, Costache Rusu, impreuna cu actuali si fosti functionari ai acestei institutii, vor fi cercetati de procurorii Departamentului National Anticoruptie intr-un dosar de coruptie privind afacerile cu masa lemnoasa. Potrivit anchetatorilor, in perioada 2001-2005, Directia Silvica Neamt a incheiat 13 contracte de exploatare a masei lemnoase cu doua societati comerciale din Piatra Neamt , apartinand lui Culita Tarata (Sef Petroforest si TCE Trei Brazi). Valoarea totala a contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale era, la data respectiva, de 148.591.230 mii lei ROL, sustin anchetatorii.

Cele doua societati comerciale au fost acceptate la licitatie si declarate castigatoare pentru diferite parti de masa lemnoasa, care totalizeaza cantitati importante de lemn, desi acestea nu indeplineau conditiile prevazute in caietul de sarcini, legislatia si reglementarile interne, intrucat inregistrau debite fata de Directia Silvica Neamt si se aflau in litigii cu aceasta institutie.

Biroul de presa al Inspectoratului Judetean de Politie Neamt a precizat ca politistii si-au declinat competenta in favoarea Departamentului National Anticoruptie – Serviciul Anticoruptie Bacau pentru a se continua cercetarile fata de fostul parlamentar PSD Tarata Culita pentru -infractiuni prevazute de Legea pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie-. Tot in acest caz, politistii si-au declinat competenta pentru continuarea cercetarilor si fata de Costache Rusu, fost sef al Directiei Silvice Neamt, pentru -abuz in serviciu in forma calificata-, precum si fata de V. Constantin, G. Doru, M. Radu, U. Traian, D. Ion, S. Adrian, G. Neculai, B. Teodora si G. Mircia (fosti sau actuali angajati ai Directiei Silvice Neamt), pentru -abuz in serviciu in forma calificata, fals intelectual si uz de fals-.

Trebuie precizat ca din datele furnizate de catre Regia Nationala a Padurilor, numai la data de 31 martie 2003, datoriile firmei Sef Petroforest catre DS Neamt erau de 22.474.102.000 de lei si de 8.801.112.000 de lei de catre TCE Trei Brazi. Este de subliniat faptul ca tot in anul 2003, prin intermediul firmei Sef Petroforest, Tarata Culita a furnizat Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat, prin -negociere cu o singura sursa-, masa lemnoasa la pret dublu fata de cel practicat pe piata la vremea respectiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.