Acasă Actualitate Tăriceanu suspect într-un dosar penal după ce i-a permis unui incompatibil să...

Tăriceanu suspect într-un dosar penal după ce i-a permis unui incompatibil să rămână senator PSD

DISTRIBUIȚI

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi seară, că a primit o înştiinţare de la Parchetul General că este suspect într-un dosar de abuz în funcţie, în legătură cu mandatul unui senator care se afla în incompatibilitate. Este vorba despre senatorul PSD de Giurgiu Cristian Marciu care a candidat ilegal în 2016 deși avea interdicție pentru incompatibilitate, Agenţia de Integritate constatând că în calitatea sa de vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu făcea şi afaceri cu instituţiile din subordine. Cu toate acestea, Cristian Marciu a candidat în toamna lui 2016 declarând pe proprie răspundere că are dreptul să candideze.

”De ziua mea (14 ianuarie- n.r.) am primit un plic – anul ăsta – de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi surpriză: Am primit înştiinţarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcţie. Am început să fac legături, despre ce bănuiesc că este vorba. E vorba despre dosarul care vizează un senator, dosarul de incompatibilitate pe care-l are acest senator”, a declarat Tariceanu, marţi seară, la Realitatea Plus.

Liderul ALDE a spus că dosarul vizează faptul că, în calitate de preşedinte al Senatului, nu a pus capăt mandatului acelui senator care ar fi în incompatibilitate.

”Eu, ca preşedinte al Senatului, lumea probabil că-şi imaginează că am aceleaşi prerogative ca un director de întreprindere – dacă vrea să angajeze, angajează, dacă vrea să dea afară, dă afară. Preşedintele Senatului nu are astfel de prerogative, iar Regulamentul descrie foarte clar ce trebuie făcut de către Senat în cazul în care un senator se află în incompatibilitate”, a mai spus Tăriceanu, precizând că se va prezenta la audieri, fără a spune când a fost citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.