Acasă Actualitate Tătaru a anunțat că de mâine asimptomaticii „vor beneficia de internare 10...

Tătaru a anunțat că de mâine asimptomaticii „vor beneficia de internare 10 zile și până la 14 zile de supravegherea medicului de familie”

DISTRIBUIȚI

Deși luni la prânz anunțase că o schimbare privind internarea asimptomaticilor ca cea propusă de Comisia Științifică anti-COVID va fi luată în calcul atunci când transmiterea nu va mai fi atât de mare cum e în prezent, luni seara ministrul Tătaru a anunțat la Realitatea că va semna mâine ordinul de ministru cu propunerea Comisiei științifice anti-COVID.

Astfel, persoanele asimptomatice infectate cu noul coronavirus nu vor mai sta în spital până la negativarea a doua teste, aşa cum se întâmplă în prezent. Însă dacă în cele zile de internare apar simptome de coronavirus, pacientul va rămâne în spital.

„La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă de evaluări, marţi voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile. În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă. Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie. Acest ordin va fi semnat marţi, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia. Să lăsăm specialiştii să decidă dacă un caz este asimptomatic sau nu”, a afirmat ministrul Sănătăţii, la Realitatea Plus.

El a adăugat că ieşirea în comunitate a unui pacient pozitiv este o asumare care trebuie să vină şi din partea Ministerului Sănătăţii, dar şi a pacientului respectiv, în contextul în care România are acum o transmisie comunitară accentuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.