Home Dezvăluiri Weber nu pomenește de pensia de europarlamentar de mii de Euro la...

Weber nu pomenește de pensia de europarlamentar de mii de Euro la care are dreptul din 2018 dar e indignată de zvonul că AVP are pensie specială

DISTRIBUIŢI

Salariul lunar brut al europarlamentarilor, conform Statutului unic, este de 8.932,86 EUR. Majoritatea statelor membre își obligă deputații europeni să plătească și un impozit național suplimentar, salariul final după impozitare, fiind stabilit de normele fiscale din statul membru de origine. Europarlamentarii au dreptul și la pensie pentru limită de vârstă începând cu vârsta de 63 de ani, pensia reprezentând 3,5 % din salariul pentru fiecare an complet de exercitare a mandatului, fără a depăși însă 70 % în total.
Avocatul Poporului Renate Weber a fost europarlamentar timp de 12 ani, perioadă record în care a încasat peste de 1 milion de Euro din salarii și cheltuieli. Începând cu anul 2018 când a împlinit 63 de ani, Renate Weber are dreptul și la pensia specială de europarlamentar. Deși pensia de europarlamentar este plătită din Bugetul european, ea poate intra la impozitarea din sistemul fiscal românesc, la fel ca și salariile deputaților europeni.
Renate Weber a încercat să abată atenția într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu de la persoana sa în atacarea la CCR a legii privind impozitarea pensiilor speciale:
„Lumea nu vrea sa vada un lucru. Daca elimini pensiile speciale nu asiguri de fapt cresterea pensiilor oamenilor amarati din tara asta. Ca sa nu mai vorbesc de minciuna teribila care circula in multe medii ca Avocatul Poporului are pensie speciala”, s-a victimizat Weber. Despre pensia de europarlamentar nu a scos însă niciun cuvânt.

5 ARII

    • DAR VICTOR CIORBEA CE ESTE ??? E MAI MULT DECAT O RUSINE NATIONALA PENTRU CA A FOST SI LINDI_(R) DE SINDIKKT….. ROMANIA TARA DE NEISPRAVITI…….

  1. DOAMNE, DOAMNE MARE ITI ESTE GRADINA TA …..CU ASEMENEA CREATURI BIOLOGICE TICALOASE, CU O NOUA BURGHEZIE COMUNISTA, CU O NOMENCLATURA A REGIMULUI ANARHIST, CU RECHINII SI GROPARII NAROZI AI ROMANIEI „GRADINA A MAICII DOMNULUI”……………….

  2. Posesorii ,, pensiilor nesimțite ” au avut o contributivitate inestimabilă la devalizarea Ro….. și împingerea în abis….!!!! Gașca e sudată atomico-nuclear inclusiv parlamentarii care mimează LEGEA…

  3. Apropo de burghezia comunista de care pomeneste Socrate,domul Augustin Zegrean judecator pensionar cu aproximativ 30.000 de lei pe luna chiar se plangea la o emisiune a postului B1Tv ca poporul Roman si-ar dori ca ei (pensionari speciali sau cu pensii de serviciu) sa sufere cum au suferit chiaburi sub regimul comunist,deci speciali astia cunosc vointa poporului dar Renate Weber ca avocat al poporului se face ca nu cunoaste vointa poporului.
    Tu avocato este chiar imposibil ca si in Romania piramida pensiilor sa porneasca de jos in sus asa cum este in toate tarile normale,pentru ca dupa legile date de parlamentari Romani intai s-au dat bani oamenilor din varf restul pensionarilor urmand sa se „descurce”cum pot,adica s-a cladit intai varful piramidei dupa care pentru baza nu mai sunt pietre sau bani spune cum vrei,pentru ca o piramida cu varful in jos si baza sus este ceva contra naturi.
    Aici in Germania este stabilita o pensie minima pentru un om cu vechime completa in munca dupa care se merge in sus in functie de munca pe care a avuto fiecare om,vorbesc de pensiile de stat,alea private sunt separat.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.