Acasă Actualitate Tătaru spune că suntem pe pantă ascendentă și starea de urgență se...

Tătaru spune că suntem pe pantă ascendentă și starea de urgență se poate prelungi, Moldovan că trendul este deja descendent

DISTRIBUIȚI

Întrebat la Digi 24 dacă, după data de 15 mai, România se va afla pe o curbă descendentă a cazurilor de Covid-19, Horaţiu Moldovan, chirurg cardiovascular și secretar de stat în ministerul Sănătății a răspuns: „Cred că da, pentru că deja suntem pe curbă plată, pe un platou, un platou care într-adevăr este în dinţi de fierăstrău. De exemplu, astăzi numărul cazurilor este mai mic decât pe 12 aprilie şi dacă luăm suma vârfurilor acestei curbe are un uşor trend descendent, este probabil ca să ne înscriem pe acest trend descendent şi sperăm să facem asta”.Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Horaţiu Moldovan a afirmat luni că numărul cazurilor de Covid-19 în ţara noastră ar putea intra pe un trend descendent. El a precizat că numărul cazurilor de coronavirus este mai mic decât în 12 aprilie şi suma vârfurilor acestei curbe are un trend uşor descendent.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, însă luni seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că dacă noile cazuri nu vor scădea, starea de urgență ar putea fi prelungită și după data de 15 mai, când expiră actualul termen.

”În perspectiva datei de 15 mai sunt vești încurajatoare, dar suntem pe panta ascendentă. Ne trebuie 7-10 zile, până în două săptămâni, să vedem dacă avem un număr de creștere, iar apoi alte două săptămâni să vedem că scădem. Există riscul prelungirii stării de urgență, dar sper să menținem distanțarea socială. Recomand ca de 1 mai să se respecte regulile de izolare voluntară.”, a spus Nelu Tătaru.

Ajuns ministrul Sănătății după demisia lui Victor Costache, Nelu Tătaru îi contrazice public astfel pe președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban care au dat asigurări că starea actuală de urgență va fi ridicată de la mijlocul lunii viitoare.

Declarațiile lui Tătaru vine după ce a fost prins iar cu fofârlica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.