Acasă Actualitate Ministrul Sănătății Nelu Tătaru prins iar cu fofârlica

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru prins iar cu fofârlica

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a acordat ieri un interviu jurnalistului Cătălin Tolontan în cursul căruia a fost întrebat care e opinia lui referitoare la școli. Tătaru a încercat să dea un răspuns profesionist: „am mai puține opinii și mă uit mai mult pe cifre și la situație. România a evitat extinderea transmiterii comunitare. Un sfert din toți cei bolnavi de COVID-19 sunt în Suceava și avem datoria să evităm nașterea unor noi focare. De aceea nu ne grăbim cu o decizie legată de școli. Am vorbit chiar sâmbătă în Franța, care a redeschis parțial școlile, și au apărut deja cazuri de infectare și în rândul copiilor, și în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare. Vom vedea. Toată Europa gândește acum pe termene de două săptămâni. Haideți să vedem ce se întâmplă.”, a evitat Tătaru un răspuns tranșant.

Ca profesor în Bretania, Ciprian Apetrei, s-a întrebat pe blogul său găzduit de ziarul Adevărul cu cine „în Franţa“ a vorbit ministrul Nelu Tătaru și l-a asigurat „că nu s-au redeschis deloc şcolile. Este un calendar care prevede acest lucru, fără universităţi, dar începând din 11 mai. Pe baza de voluntariat al părinţilor, care vor decide dacă îşi trimit sau nu copiii la şcoală.” Citește postarea profesorului AICI.

Comunicarea publică a lui Nelu Tătaru, dirijată de o echipă de consilieri vasluieni, este una dezastruoasă: mai întâi a recunoscut că la farmacia soției sale din Huși se vând măști fără bon fiscal dar doar atunci când se primește marfa deci el nu vede nicio ilegalitate (deși legislația nu prevede o astfel de excepție pentru evaziunea fiscală) iar ulterior, după ce a declarat că rămâne în funcție de evoluție sa vedem dacă izolăm bătrânii în hoteluri, ministrul a acuzat „site-uri” că i-ar fi fost atribuită o afirmație neadevărată deși filmarea cu spusele lui însoțea pe toate site-urile transcrierea declarației sale. Pe larg AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.