Acasă Politic Cât de incompetentă e Firea: a estimat pentru 2019 venituri la bugetul...

Cât de incompetentă e Firea: a estimat pentru 2019 venituri la bugetul local de 11 ori mai mari decât ce a încasat

DISTRIBUIȚI

Pe 14 februarie 2020, consilierii PSD, ALDE și PMP au votat bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020, propus de Gabriela Firea. Consilierii USR au votat împotriva împotriva bugetului propus de Gabriela Firea, la fel și cei ai PNL cu două excepții Cristian Olteanu și Kansou Alexandru-Hazem.
Deși în 2019 Primăria Capitalei a produs venituri proprii de 11 ori mai mici decât ceea ce își propusese, Firea a stabilit și pentru 2020 cheltuieli megalomanice:
Pentru statui a alocat 12 milioane de lei, cele trei instituții care organizează evenimente culturale pentru Primăria Capitalei – ARCUB, CREART și PROEDUS – au primit 136 milioane lei. Clubul pentru Seniori care organizează excursii/tabere și evenimente culturale pentru pensionarii din Capitală are încă 25 milioane lei, la fel și Clubul pentru Tineret. Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane a primit aproape 53 milioane lei, iar Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic – 42,2 milioane lei.

„La începutul anului 2019 a estimat (buget votat de Consiliul General) venituri proprii de 3,25 miliarde lei. A realizat 300 milioane lei, adică 9% din ce s-a estimat la începutul anului.

Cum este posibil să obții 9% din veniturile estimate? Orice manager al unei companii private este demis când veniturile realizate sunt 80%, nu 9%, din veniturile estimate.

Execuția bugetară pe 2019 (care va fi votată joi de Consiliul General) dovedește și minciuna primarului Firea, care s-a plâns că nu i-a dat guvernul destui bani. Banii primiți de la stat (cota defalcată din impozitul pe venit, din TVA, subvenții) au fost de 3,75 miliarde lei, față de 3,55 miliarde lei estimați în bugetul votat la începutul anului.”, explică Nicușor Dan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.