Acasă Actualitate Streinu-Cercel sacrificat pentru acoperirea gafei lui Tătaru: deși era pentru februarie, draftul...

Streinu-Cercel sacrificat pentru acoperirea gafei lui Tătaru: deși era pentru februarie, draftul „Vacanța Mare” a fost scurs presei ca fiind unul actual

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat senin săptămâna trecută, la Realitatea Plus, întrebat dacă s-a gândit la carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani: „Ne-am gandit efectiv si la niste metode sa ii ducem intr-un hotel, sa ramana într-o camera cu tot confortul in care sa stea sa vina cineva si stea sa aiba grijă de ei. Ne-am gandit si la asta dar rămâne în funcție de evoluție sa vedem. (…) in cazul in care trebuie protejati ca nu-si mai gasesc linistea nici in casele lor, atunci aceste spatii le vom gasi in hoteluri rechizitionate sau nu, contra cost sau nu”. Lumea a luat foc după această declarație iar Nelu Tătaru, întrebat luni, la Digi24, despre ipoteza mutării persoanelor de peste 65 de ani din familiile lor, a acuzat „site-uri” că i-ar fi fost atribuită o afirmație neadevărată deși filmarea cu spusele lui însoțea pe toate site-urile transcrierea declarației sale (disponibilă la finalul articolului). După câteva ore, proiectul „Vacanța Mare” a fost scurs pe surse presei pentru a dovedi că propunerea îi aparține profesorului Cercel și nicidecum lui Tătaru, presiunea mediatică trecând automat asupra managerului Spitalului Balș.

După două zile în care profesorul Cercel a fost înfierat cu mânie proletară, astăzi, dr. Catalin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș a confirmat că proiectul prezentat era un draft de lucru întocmit în luna februarie de un colectiv de medici din conducere, pe baza căruia s-au luat deja măsurile din ordonanțele militare și el nu mai este de actualitate.

Și Consilierul de Stat la Cancelaria premierului Orban și Decan la ASE, Tănase Stamule, a confirmat la un post de televiziune că proiectul a fost elaborat în februarie.

Manipularea nu s-a oprit la scurgerea planului în presă, ci a continuat cu informația dată pe surse la PROTV, tot de echipa de imagine din Vaslui a ministrului Sănătății, că acesta „analizează dacă este necesară demiterea profesorului Streinu Cercel, ca urmare a informațiilor apărute privind izolarea persoanelor de peste 65 de ani, din cauza Covid-19”. Cu ocazia aceasta nici profesorul Cercel nu a mai fost de găsit pentru a-și prezenta un punct de vedere.

Inclusiv președintele Iohannis a căzut victimă manipulării echipei de consilieri vasluieni ai ministrului Sănătății, ieșind public și asigurând că nu se vor lua astfel de măsuri deși singurul care le-a adus în actualitate a fost chiar ministrul Sănătății. Este a doua oară când consilierii lui Tătaru cred că prostesc populația, prima oară fiind explicația penibilă a ministrului pentru faptul că farmacia soției nu a emis bon fiscal pentru măști: abia se primise marfă și nu fusese introdusă în sistem. Desigur că nu există o astfel de excepție în legislația penală iar comercializarea fără bon este strict interzisă, fiind o formă de evaziune fiscală. Detalii AICI.

13 COMENTARII

 1. Nu știu cine e Tătaru, am aflat de curând că există! Dar despre Străini -Cercel am auzit mai de mult și am constatat nu o dată ce-i poate capul! Nu-i mai luați apărarea că merită tot ce i se întâmplă, inclusiv sa plece urat, cu un sut in c..r.

   • Somitatea de care vorbesti este o primejdie la adresa existentei poporului roman. Individul a promovat cele mai proaste solutii, a facut cele mai gresite prognoze – nu o singura data ci de mai multe ori in 30 de ani.

    Ce mai este de discutat in afara de un control pe bune la Institutul Matei Bals?

   • Stefan cel mare este nascut,crescut in suceava fiul lui Alexandru cel bun si a fost domnitorul Moldovei 47 de ani. Capitala Moldovei la cea vreme a fost Suceava .

   • Cu bune si rele:
    Maresalul Averescu
    Malaxa – tata aroman mama dintr-o veche familie boiereasca din Husi
    Grigore T Popa -cel cu Univ de Medicina Iasi
    Ion Chiricuta – cel cu institutul oncologic de la Cluj
    Fam. Racovita – cu Emil Racovita
    Milescu Spataru
    Fam Cantemir – cu Dimitrie
    Al I Cuza
    Elena Cuza
    Fam Kogalniceanu
    Fam Costache – cu Veniamin Costache de ex dar si altii
    Fam Movila – multi domni si mitropoliti
    Al Vlahuta
    Familia Codreanu
    Ghe. Gheorghiu Dej
    Constantin Tanase
    Viorel Barbu – tatuca ecuatiilor diferentiale in Ro

    Sa mai adauge si altii…..
    E adevarat aici sunt trei judete: Vaslui, Tutova cu Barladul, Falciu (cu Husul)

 2. Ministrii vin si pleaca dupa cum bate… say din care parts bate vantul, dar prof. dr Streinu Cercel are in mare palmares in spate. Este in medic foarte bun si are in suflet mare. Si asta o pot confirma cei carelucreaza la spitalul Matei Bals.

  • Are mare palmares in spate.
   Exterminarea pasarilor din Romania cand cu idotenia cu gripa aviara, A fost un fas costisitor.
   Exterminarea porcilor din Romania cand cu gripa porcina. Alt fas costisitor.
   A mintit in cazul celor 8 mari arsi de la colectiv trimisi la Bruxelles, spunand ca nu au infectii nosocomiale sunt numai colonizati ca oricare om; asta in timp ce medicii militari de la Bruxelles sustineau ca este vorba de infectii intraspitalicesti grave.

   Indiferent de momentul conceperii planului, Streinu Cercel pare a actiona la comanda unei puteri straine, producand haos in tara si cumplite pierderi economice. Chiar daca planul era din februarie, acel plan putea face doar foarte mult rau.

   Nu este nebun si nici incompetent. Este exclus. Si atunci ce mai ramane dupa atatea alarme false, haos, pierderi economice dar si de vieti omenesti? Este indicat sa consilieze pe cineva d-l Profesor? Caci rezultatele sunt catastrofale.

 3. Români! Nu mai jigniți Vasluiul! Și implicit Moldova! Faceți jocul Moscovei! Și celor care promovează așa zisa Moldova mare, concept separatist lansat in laboratoarele Moscovei! Prin campania asta pe toate canalele, de-o perfidie ieșită din comun, de a jigni sistematic Moldova și moldovenii, mai ales Vasluiul, promovând in exces și cu obstinație exemple negative (nu-s mai multe sau mai grave decât în restul țării) se încearcă acreditarea ideii că moldovenii ar fi inferiori și se face un deserviciu Romaniei. Și așa au fost ținuți intenționat in subdezvoltare de PSD pentru a avea bazin electoral. Gata cu batjocorire moldovenilor! Nu sunt cu nimic mai prejos intelectual decât restul țării, au fost sacrificați pentru a păstra restul țării intacta și mai dezvoltată. Rușine să vă fie celor care comentați in derâdere la adresa românilor din regiunea Moldova!

 4. Desi am urmarit in media (presa scrisa si TV) ce se spune si cum se comenteaza despre aceasta aberatie ” Vacanta Mare”, nici un parelolog comentator sau invitat nu a facut putina analiza pe text.
  Eu zic asa: Acest text nu este in totalitate emanatia unor medici. Imposibil.In text se gasesc afirmatii pe care numai unul care are cunostinte de economie, de fiscalitate, de sociologie, de drept si ordine publica, le poate emana.
  Asadar, acest text este o sulfuroasa emanatie a unei echipe.Nu numai de medici.
  Nu am auzit o asemenea interpretare. Este foarte posibila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.