Home Actualitate „Te iubește mama”, semnat Victor Ponta

„Te iubește mama”, semnat Victor Ponta

DISTRIBUIŢI

Premierul Victor Ponta consideră că orice proiect care ajută un copil despărțit temporar de familie să comunice mai des și mai mult cu părinții lui este „o faptă extraordinar de bună”, el exprimându-și susținerea pentru proiectul Asociației Femeilor Românce din Italia (ADRI) „Te iubește mama!”.

„Apreciez mult implicarea și sunt convins că acei copii care beneficiază de proiect au o șansă în plus de a evita traumele ce le pot afecta dezvoltarea normală”, susține Victor Ponta într-o scrisoare adresată ADRI.

El a menționat că Guvernul a încercat să elaboreze proiecte care să îmbunătățească șansele copiilor la un trai normal.

„Am început să ne luptăm cu acele fenomene care le afectează grav șansele în viață, precum sărăcia, abandonul școlar, lipsa egalității de șanse. Am reînființat Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului, tocmai pentru a avea posibilitatea de a aplica global politici care să facă diferența. Chiar dacă nu e suficient și mai sunt multe de făcut, cred că am intrat pe un drum corect, cu alocări mai mari pentru educație, sprijin pentru copiii din mediul rural, alocații mai mari pentru copiii din familii defavorizate — iar copiii celor plecați în străinătate sunt cu siguranță un grup care trebuie să intre pe această agendă. Ei sunt o categorie aparte, printre cele mai vulnerabile în acest moment. Sunt copii care, pe lângă necesitățile obișnuite — legate de școală, îngrijire medicală, siguranță — se confruntă cu cea mai dureroasă absență: cea a părinților”, a spus Ponta.

Premierul a arătat că nevoia de protecție, de suport psihologic și educațional nu poate fi compensată ușor. El și-a exprimat speranța ca proiectul ADRI să poată fi extins și prin suportul altor organizații și instituții din țară, potrivit Agerpres.

Proiectul ”Te iubește mama!”, inițiat de Silvia Dumitrache, președinta ADRI, se derulează în cadrul Programului Național Biblionet, fiecare copil putând să folosească aplicația Skype disponibilă în biblioteci pentru facilitarea comunicării audiovizuale cu părinții lui care lucrează în țări ale Uniunii Europene.

Scopul principal al proiectului este acela de a preveni și diminua cazurile de depresie în rândul familiilor afectate de acest fenomen.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.