Acasă Actualitate Telalii Europei scapa de vechituri -aruncandu-le- in Romania

Telalii Europei scapa de vechituri -aruncandu-le- in Romania

DISTRIBUIȚI

Tone de incaltaminte second-hand si de medicamente expirate zac in Vama Bacau, autoritatile cautand o solutie pentru a elibera spatiile pe care acestea le ocupa.

Marfurile reprezinta, in mare parte, cadouri sau ajutoare trimise in tara cu ocazia sarbatorilor de iarna, dar care nu au fost de calitate. Incinerarea marfurilor este dificila si costisitoare, asa ca expeditorii vor suporta costul returnarii transportului.

-Din 10 tone de marfa primite de jandarmi in perioada sarbatorilor de iarna, doar patru erau bune si au putut fi trimise copiilor. Sase tone de incaltaminte, articole uzate pentru copii sub trei ani si jucarii au fost arse la crematoriul Spitalului Judetean. Institutia nu are aviz pentru aceasta operatiune, insa am facut un compromis-, a declarat Marian Norocel, director adjunct al Oficiului Pentru Protectia Consumatorilor Bacau.

In Vama Bacau, mai exista 20 kilograme de medicamente expirate si 45 de congelatoare vechi, pentru care importatorul trebuie sa demonstreze ca nu contine freoni.

-Organizatiile care primesc aceste colete trebuie sa respecte legislatia in vigoare. Cei care nu iau masuri vor suporta costul returnarii intregului transport, pentru ca nu vom mai permite trierea bunurilor-, a declarat Vasile Soiman, seful Vamii Bacau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.