Home Actualitate Teodor Meleșcanu discută azi la BEC cum poate îmbunătăți alegerile

Teodor Meleșcanu discută azi la BEC cum poate îmbunătăți alegerile

DISTRIBUIŢI

Teodor Meleşcanu, noul ministru de Externe, a declarat că va discuta marţi dimineaţă cu reprezentanţii Biroului Electoral Central (BEC), pentru a găsi împreună „modalităţi legale” prin care se poate îmbunătăţi participarea la vot a romanilor din diaspora.

„Marţi voi merge la 8.30 la BEC şi vom vedea care sunt modalităţile legale pentru a îmbunătăţi participarea la vot a românilor din străinătate”, a spus Meleşcanu, într-o intervenţie telefonică la  Realitatea TV.

Noul ministru de Externe a precizat că în urma discuţiilor cu BEC va putea afirma dacă poate sau nu să semneze un ordin de ministru pentru a înfiinţa noi secţii de votare în diaspora, ordin pe care Titus Corlăţean, ministrul demisionar de Externe, a refuzat să îl semneze.

„Din poziţia MAE este foarte clară legea privind crearea de noi secţii de votare. Vreau însă să văd în ce măsură putem găsi alte modalităţi împreună cu Biroul Electoral Central”, a declarat Teodor Meleşcanu.

Acesta a precizat că până în prezent există cereri de la ambasade pentru înfiinţarea a 25 de noi secţii de votare.

Întrebat de moderatorul emisiunii ce a dorit să spună atunci când a afirmat că, dacă ar fi ministru, situaţia de la primul tur nu ar fi avut loc, Teodor Meleşcanu a declarat că s-a referit la modul de organizare. „Ştiu foarte bine zonele cu mai mulţi români şi locurile în care pot apărea probleme, asta din experienţa anterioară”, a mai spus Meleşcanu, la Realitatea TV.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.