Home Actualitate Teodor Meleșcanu, numit ministru de Externe. Băsescu a semnat

Teodor Meleșcanu, numit ministru de Externe. Băsescu a semnat

DISTRIBUIŢI

Victor Ponta a declarat astăzi că a acceptat demisia lui Titus Corlăţean de la conducerea Ministrului de Externe şi că îl propune în locul lui pe Teodor Meleşcanu. Diplomat de meserie, Teodor Meleșcanu a mai fost ministru de Externe în perioada guvernului Văcăroiu. De altfel, Teodor Meleșcanu și-a început cariera în MAE încă de la 25 de ani.

 

Traian Băsescu a semnat decretele prin care ia act de demisia lui Titus Corlăţean şi, respectiv, prin care Teodor Meleşcanu este numit ministru al Afacerilor Externe, a anunţat Preşedinţia.  

 

Depunerea jurământului va avea loc la 17.30.

 

Teodor Meleşcanu a declarat la Digi24 că se aşteaptă ca propunerea ca el să ocupe funcţia de ministru de Externe să fie primită de românii din diaspora „cu aceeaşi atitudine”, iar el să fie perceput ca „un om echilibrat care ştie să acţioneze cu adevărat în interesul oamenilor”.

 

„Voi asigura dreptul tuturor românilor din diaspora de a vota. Mapa mea profesională este ireproşabilă, cel puţin în materie de politică externă şi de securitate, nimeni nu mi-a contestat experienţa”.

Victor Ponta a precizat că a transmis Președinției demisia ministrului de externe și propunerea ca Teodor Meleșcanu să-i ia locul.

 

Victor Ponta a acuzat, la rândul său, „presiuni inacceptabile” din partea președintelui Traian Băsescu și a lui Klaus Iohannis, prezidențiabilul ACL, care, susține premierul, cer Ministerului de Externe să încalce legea. Premierul acuză o latură politică care deturnează sensul campaniei electorale și al alegerilor.

Premierul a spus, însă, că nemulțumirile românilor din diaspora care nu au putut vota la turul I sunt „legitime”, iar în ședința de guvern de marți vor fi alocate resursele financiare pentru ca măsurile preconizate de BEC și de MAE pentru organizarea turului II în străinătate să fie puse în aplicare.

 

Meleșcanu va avea sarcina să organizeze, „conform dispozițiilor legale și ale BEC, desfășurarea votului în diaspora, dar cu respectarea legii și a instituțiilor publice care vor rezista până în 16 și după aceea presiunilor ilegale și ilegitime făcute de cel care pe 16 seara va fi fost președinte al României, Traian Băsescu”, a spus Victor Ponta.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.