Acasă Actualitate Termo Brasov invarte legea pe banii clientilor

Termo Brasov invarte legea pe banii clientilor

DISTRIBUIȚI

– Pentru o datorie de sub trei milioane de lei, regia de termoficare se incapataneaza sa blocheze o simpla aprobare pentru locatarii care si-au asumat sarcina montarii, pe cheltuiala proprie, a unui contor in valoare de 28 milioane de lei.

Lantul abuzurilor cu care regia brasoveana de termoficare tine legate asociatiile de proprietari, a mai adaugat o veriga. Conducerea Regiei Autonome Termo a refuzat eliberarea unui simplu document de aprobare pentru locuitorii unui bloc din cartierul Darste, care au nevoie de acest act pentru a-si instala, pe cheltuiala proprie, un contor colectiv de agent termic. Refuzul a fost semnat, din partea Termo, de aceeasi persoana care i-a amenintat la inceputul anului pe toti locatarii blocurilor necontorizate din municipiu ca vor trebui sa plateasca intretinerea in sistem pausal, daca nu isi monteaza respectivele instalatii de masura pana la 1 februarie. -In adresa pe care am facut-o catre conducerea Regiei Termo, am specificat foarte clar faptul ca vrem sa platim contorul chiar din banii nostri, in pofida faptului ca legea obliga regia sa plateasca in intregime aceste cheltuieli. Suntem cu totii de acord sa platim din buzunar contorul Termo si acum ne impiedicam de un simplu document pe care trebuie sa il elibereze-, declara Alexandru Voinea, administratorul blocului din cartierul Darste. In ciuda gravitatii flagrante a abuzurilor savarsite de institutie, directorul general al Regiei Termo, Iosif Gulacs, refuza formularea unui punct de vedere oficial asupra acestor aspecte.

Motivare stupefianta pentru refuzul Termo

Motivul invocat de conducerea Termo pentru acest refuz stupefiant este legat de plata restantelor la intretinere acumulate de blocul in cauza. -Contractul pentru furnizarea energiei termice este incheiat intre Termo si Asociatia de proprietari, nu intre Termo si blocul 2. In acest context, sefa Serviciului de Abonati savarseste un triplu abuz: impune blocului, sub amenintare, montarea unui contor, refuza mai apoi montarea respectivei instalatii si se mai si amesteca in calculele interne ale asociatiei. Restantele nu sunt calculate pentru fiecare bloc in parte, ci pentru toata asociatia-, spune presedintele Asociatiei de Proprietari -Darste 1-. Asociatia de Proprietari -Darste 1-, din care face parte si blocul in cauza, reprezinta nu mai putin de 328 de apartamente, fiind din acest punct de vedere cea mai puternica asociatie din Brasov. Asociatia -Darste 1- trebuie sa plateasca peste 450 milioane de lei numai pentru factura de intretinere emisa de Termo la consumul pe luna februarie. -Penultima factura eliberata pentru intretinere, cea pe luna decembrie, a fost de 487 miliarde de lei si am platit-o, in ciuda greutatilor financiare, aproape in intregime. Din cei peste 1.000 de oameni, unii nu au avut bani pentru intretinere, astfel incat s-au acumulat, pentru toata asociatia, datorii de sub 40 milioane de lei-, declara presedintele Asociatiei de Proprietari.

Facturile emise de Termo si evidentele contabile ale asociatiei confirma acest fapt. Un simplu calcul aritmetic scoate in evidenta faptul ca fiecare din cele 17 blocuri ale asociatiei au restante statistice catre Termo in valoare de sub trei milioane de lei. Acesta este elementul care pur si simplu dinamiteaza rabdarea locatarilor exasperati de abuzurile conducerii Termo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.