Home Actualitate Teroristă arestată la București la solicitarea Turciei

Teroristă arestată la București la solicitarea Turciei

DISTRIBUIŢI

Turcia a cerut ajutorul INTERPOL pentru ca atunci cand Bilgin Zulfyie, alias Denise, 37 de ani, va fi prinsa sa fie extradata in Turcia, deoarece este banuita ca ar avea legaturi cu grupari teroriste kurde. Femeia este reporter in Belgia pentru postul Sterk TV, un canal de limba kurda, si a fost arestata de politistii romani in urma cu aproape doua saptamani.

Femeia trecuse din Romania in Bulgaria impreuna cu doi prieteni si ar fi intentionat sa mearga in vacanta in Grecia. Doar ca politistii bulgari din Vidin i-ar fi obligat sa se intoarca in Romania, pentru ca unul dintre tovarasii ei de drum ar fi avut interdictia de a intra in Bulgaria.

Judecatorii instantei supreme au fost implorati de femeie sa o elibereze, jurnalista declarand ca este victima unei confuzii si ca autoritatile turce au furnizat fotografia unei alte jurnaliste care lucreaza in Turcia si care ar avea acelasi nume de familie si ar fi nascuta in acelasi oras. Singura diferenta dintre ele ar fi varsta, suspecta din fotografii fiind mult mai tanara. Alegatiile au fost respinse categoric de politia romana care a demonstrat  ca tanara este cea cautata, pe baza amprentelor.

Timp de doua ore si jumatate instanta suprema a fost sub supraveghere antiterorista de serviciul de interventii si actiuni speciale.

Curtea de Apel Craiova va decide intr-o luna daca jurnalista va fi extradata in Turcia.
 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.