Acasă Actualitate Ţigări de contrabandă ascunse prin „metoda capac” într-o autoutilitară, depistate de poliţiştii...

Ţigări de contrabandă ascunse prin „metoda capac” într-o autoutilitară, depistate de poliţiştii de frontieră

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş au depistat în trafic o autoutilitară condusă de un cetăţean român care transporta, ascunse sub scânduri şi schele de construcţie, aproximativ 13.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 150.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.De asemenea, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali de la PTF Siret au descoperit asupra a două persoane cantitatea de 548 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pe care intenţionau să le introducă ilegal în ţară.

În data de 24.10.2018, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.30, a fost identificată şi oprită în trafic pentru control, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, jud. Maramureş, o autoutilitară marca Iveco, condusă de către un cetăţean român, domiciliat pe raza jud. Maramureş.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse după scânduri şi schele de construcţie, prin „metoda capac”, mai multe colete cu ţigări.

Având în vedere cele constatate, şoferul şi autovehiculul au fost duşi la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, au fost descoperite 12.958 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 151.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În data de 24 octombrie, în jurul orei 10.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţenii ucraineni Ludmila P. în vârstă de 33 de ani şi Vitalii P. de 47 de ani ani, care călătoreau în calitate de pasageri într-un autocar, care efectua cursă regulată de călători pe itinerariul Cernăuţi – Suceava şi retur.

Existând suspiciuni că cei doi transportă ţigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, persoanelor şi bagajelor.

Astfel, în bagajele personale ale celor doi cetăţeni ucraineni a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 548 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare totală de 822 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare.

De asemenea, faţă de cei doi cetăţeni ucraineni s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.