Acasă Actualitate Tinerii care se luptă cu mega-moscheea au fost tratați cu dispreț la...

Tinerii care se luptă cu mega-moscheea au fost tratați cu dispreț la ușa Patriarhiei

DISTRIBUIȚI

Cei doi tineri care se luptă din răsputeri ca pe pământul voievozilor să nu se ridice o mega-moschee au relatat pe facebook cum nu au fost lăsați să intre în Catedrala Patriarhală:
„Astazi, cu voie buna, imbracati in straie nationale, pasnici, fara benere, steaguri, pancarte, am fost la Patriarhie sa luam parte la Sfanta Slujba unde se aniversau 8 ani de cand Patriarhul Daniel a fost inscaunat.
Spre surprinderea noastra, nu am fost lasati sa intram, motivul invocat de SPP- istul de serviciu fiind: „ESTE O SLUJBA PRIVATA” si fara invitatie nu se poate intra.
Drept urmare, ne-am asezat timp de o ora si 30 minute in genunchi, in fata intrarii in Sfanta Biserica.
Toti cei care intrau si ieseau in frunte cu membrii Sfantului Sinod, se impiedicau de noi intrebandu-ne ce facem acolo. Raspunsul a fost acelasi, repetat de sute de ori: ” Nu suntem primiti in biserica sa ne rugam”.

Maine vom depune o plangere penala cu privire la infractiunea de „Impiedicare a exercitarii libertatii religioase”, prevazuta de art.381 alin .1 Cod penal – impiedicarea sau tulburarea liberei exercitari a ritualului unui cult religios care este organizat si functioneaza potrivit legii.

Catalin -Ioan Berenghi si Catalin -Ioan Gornic.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.