Acasă Actualitate Ținta procurorilor în dosarul afaceristului Bădescu: președintele CJ Mehedinți, pesedistul Adrian Duicu

Ținta procurorilor în dosarul afaceristului Bădescu: președintele CJ Mehedinți, pesedistul Adrian Duicu

DISTRIBUIȚI

Dosarul procurorilor din Mehedinți legat de constituirea unui grup infracțional organizat ce avea ca scop emiterea și înregistrarea în evidența contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor și impozitelor, prejudiciul adus statului fiind de peste 12.000.000 de euro, îl are în vizor, potrivit informațiilor noastre, chiar pe președintele CJ Mehedinți, Adrian Duicu. Deși cap de afiș în relatările publice din acest dosar este afaceristul Constantin Bădescu, unul din oameni de afaceri plasați în top de revista Forbes, sursele noastre susțin că de fapt ținta procurorilor este chiar liderul PSD local, Adrian Duicu. Semnifictiv în acest sens este faptul că unul din membrii de bază ai grupului infracțional organizat, care de altfel nu a mai fost de găsit după ce a fost emis un mandat de arestare preventivă  pe numele său, este chiar finul lui Duicu, Mihai Ion, zis și Murgu. Pe lângă Murgu, au dispărut și cei doi fii ai acestuia,  Mihai Stelian și Mihai Niță, dar și un apropiat al acestora din localitatea Strehaia, pentru toți fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile în dosarul evaziunii fiscale de 12 milioane de euro.
Pe Adrian Duicu și Mihai Ion îi leagă nu doar relațiile de cumetrie ci și afacerile. Potrivit ziare.com ”Duicu și finul său au făcut afaceri colosale pe spinarea Petrom. Potrivit unor facturi din anul 2002, Petrom SA, Sucursala Mehedinți, condusă la vremea aceea de Adrian Duicu,  vindea benzină și motorină firmei ILUZIA COM SRL din Strehaia, firma finului Mihai Ion, care la rândul ei, vindea carburantul firmei ADALAR SRL, firma patronată de mama lui Adrian Duicu, Ana Duicu, supranumită și MICA. De ce era nevoie ca „mica“ lui Adrian Duicu să cumpere benzină de la o firmă fantomă, când o putea lua chiar de la Petrom-ul devenit moșia fiului ei iubit? Explicația e simplă: tranzacțiile de carburanți produceau ceea ce benzinarii cu experiență în furăciuni numesc „zeama” sau profitul. (…)În principiu, cât a fost director la Sucursala PETROM Mehedinți, Adrian Duicu a muls această respectabilă firmă românească de zeci de miliarde de lei”. Cu ajutorul finului Murgu, dat acum în urmărire națională și în consemn la frontieră, pentru  punerea în aplicare a  mandatului de arestare preventivă  emis de Tribunalul Mehedinți. De altfel, finul președintelui CJ Mehedinți nu este la prima experiență de acest gen.

Finul lui Duicu are experiență vastă când vine vorba de evaziune fiscală

În luna februarie a acestui an, polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate din Mehedinți au reușit destructurarea unui grup infracțional specializat în evaziune fiscală și spălare de bani, care a produs bugetului de stat o pagubă de peste 20 de milioane de euro. Liderul grupării era chiar finul lui Duicu, Mihai Ion, zis Murgu, care împreună cu Mihai Gheorghe a identificat 50 de societăți comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri și în înțelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operațiuni comerciale fictive, de livrare de mărfuri sau prestare servicii în scopul diminuării taxelor și impozitelor aferente bugetului de stat. „Membrii grupării au înființat, în acest scop, cinci societăți comerciale, de tip fantomă, cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite substanțiale către bugetul de stat, constând în TVA și impozit pe profit datorat ca urmare a activității infracționale", potrivit anchetatorilor. Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operațiuni erau achitate în conturile societăților comerciale controlate de către cei doi, deschise la diverse unități bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar și împărțite între membrii grupării. Printre numele din acest dosar se numără un fost comisar șef de la Garda Financiară și omul de afaceri Cătălin Spătaru, poreclit "regele asfaltului" din Pitești.

Constantin Bădescu a ajuns după gratii, finul lui Duicu – urmărit general

Omul de afaceri Constantin Bădescu, dat în urmărire națională și în consemn la frontieră, s-a predat Poliției sâmbătă seară, ceilalți patru bărbați cu mandate de arestare în dosarul de evaziune fiscală cu 12 milioane de euro prejudiciu fiind în continuare dați în urmărire și în consemn la frontieră. Concret este vorba de finul lui Duicu, Mihai Ion, zis și Murgu, de doi băieți ai acestuia, Mihai Stelian și Mihai Niță și de un apropiat al acestora din Strehaia.
Constantin Bădescu este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Drobeta Turnu Severin. În topul afaceriștilor, realizat în 2011 de Revista Forbes, Constantin Bădescu ocupa poziția 382 în clasament, având o avare estimată la 10 – 11 milioane de euro și cea mai mare cifră de afaceri din județul Mehedinți.
Bădescu este  proprietarul unor firme de transport local și regional, desfășoară activități în domenii precum distribuția de produse alimentare și băuturi, restaurante și construcții.
Presa relata în 2011 că una din firmele lui Bădescu, Trans Baco, ar fi avut contracte generoase cu statul. Numai în 2011, compania a câștigat cel puțin șapte licitații publice cu diverse primării din Mehedinți și Dolj. Unul dintre contracte, care vizează reabilitarea străzilor din Drobeta Turnu Severin  are finanțare europeană de aproximativ 20 de milioane de euro.Dar despre legăturile dintre afaceristul Bădescu și oamenii politici din Mehedinți vom relata în numerele viitoare ale ziarului ”Curentul ”.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.