Acasă Actualitate Titus Corlațean a demisionat: ”nu vreau sa încalc legea”

Titus Corlațean a demisionat: ”nu vreau sa încalc legea”

DISTRIBUIȚI

Titus Corlațean demisionează, spun surse din cadrul ministerului. Anunțul va fi făcut de ministrul de externe la ora 11:30. 

 Declarațiile intervin în contextul disputelor legate de votul din străinătate, care a dat naștere la neînțelegeri inclusiv între MAE și Biroul Electoral Central. 

Votul din diaspora a ridicat cele mai multe probleme la scrutinul prezidențial din 2 noiembrie. Puterea este acuzată că a organizat foarte prost alegerile în străinătate. Mulți români nu au reușit să voteze, în ciuda faptului că au stat ore în șir la coadă. Votul din diaspora a dat naștere unor proteste spontane atât în țară, cât și în străinătate. Mai mulți oficiali, inclusiv ambasadorul american, au cerut autorităților să asigure condiții de vot propice în diaspora în al doilea tur de scrutin. 

Principalul punct de polemică îl reprezintă suplimentarea secțiilor de vot din străinătate. MAE a spus inițial că nu se poate, după care BEC a venit cu un comunicat prin care contrazice MAE. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că nu vor fi înființate noi secții de vot în străinătate.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a amenințat că va demite conducerea MAE, dacă vor mai fi probleme la vot în turul al doilea de scrutin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.