Acasă Actualitate Tokes s-a dat de ceasul morții în PE să-i elibereze pe cei...

Tokes s-a dat de ceasul morții în PE să-i elibereze pe cei doi teroriști maghiari condamnați de ÎCCJ la câte 5 ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

Szocs Zoltan si Beke Istvan au fost condamnati în luna iulie, definitiv, la câte 5 ani de închisoare. Cei doi intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv de 1 Decembrie 2015 dar au fost săltați de SRI. Europarlamentarul Ungariei LaszloTokes a ținut un discurs penibil în seara zilei de 10 septembrie, la Strasbourg, sub titlul Fantoma lui Ceaușescu bântuie în România. Vi-l prezentăm integral:

„Este inutilă reluarea repetată a cazurilor șocante — provocate în ultimele luni pesemne pentru ‘cinstirea’ centenarului adunării naționale de la Alba Iulia din 1918 — care denotă întețirea manifestărilor antimaghiare din România. Europarlamentarul LaszloTokes s-a referit doar la două dintre acestea în plenul parlamentului european, în seara zilei de 10 septembrie, când i s-a dat cuvântul la Strasbourg.

Nu ne este permis nici o clipă ‘să ne obișnuim’, să ne autoliniștim în privința faptului că în România — cu aproape trei decenii după lichidarea dictaturii lui Ceaușescu — există deținuți politici. Dată fiind această situație, europarlamentarul din Transilvania a prezentat din nou legislativului european cazul revoltător al procesului înscenat tinerilor maghiari din Târgu Secuiesc, sub pretextul unui act de terorism închipuit. Dl. Tokes a cerut ajutorul acestui for pentru eliberarea din închisoare a celor doi condamnați, Istvan Beke și Zoltan Szocs.

Este demn de menționat, că în timp ce în guvernul alcătuit de Partidul Social Democrat (PSD) și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), respectiv în Parlamentul României există politicieni penali care evită astfel pedepsele meritate, deci în acest timp zac în pușcărie cetățeni simpli de naționalitate maghiară, condamnați pe nedrept. Să ne gândim și la ei când sprijinim inițiativa cetățenească a Uniunii Salvați România (USR) intitulată Fără penali în funcții publice, ce are ca scop modificarea constituției.

Tot atât de dramatică este în felul ei ordonanța de urgență a guvernului, emisă cu puțin timp înainte de începerea noului an școlar, care prevede că elevilor din clasele primare, aparținând minorităților naționale, să li se predea limba și literatura română de către profesori de specialitate, care în majoritatea cazurilor nu cunosc limba minorității respective. În luarea sa de cuvânt, europarlamentarul din Transilvania a atras atenția asupra asemănării dintre recenta Lege a Învățământului din Ucraina, devenită notorie, și măsura dictatorială românească, având ca urmare directă românizarea învățământului în limba minorităților naționale, amintind de practicile cele mai sumbre ale epocii naționalist-comuniste.

Este cunoscut, că LaszloTokes a avertizat conducerea UDMR să rezilieze pactul de colaborare parlamentară cu partidele de guvernământ, în semn de protest față de acuzația falsă cu terorism, care a stigmatizat în fond întreaga comunitate secuiască. Europarlamentarul atrage atenția, că ordonanța de urgență în cauză constituie motiv întemeiat pentru ca secretarul de stat responsabil pentru învățământul minorităților să-și dea demisia în semn de protest, din moment ce se dau hotărâri fără consultarea reprezentanților minorităților naționale.

Consiliul Național Maghiar din Transilvania (CNMT) — al cărui președinte dl. Tokes este — își exprimă din nou convingerea, că pentru evitarea acestor abuzuri este imperios necesară implementarea autonomiei învățământului în limba maghiară.”

Desigur că singura șansă a celor doi teroriști de a ieși mai devreme de 5 ani din închisoare este buna purtare și executarea fracției de 2/3 din pedeapsă. Și să zică mersi că le-a dat doar cinci ani, nenorociților!

 

2 COMENTARII

  1. Nu este posibil să fii cetățean român și să nu știi limba română. România este a românilor și deci vorbești limba română. Dumneata duci în eroare oamenii și dacă mai ești și europarlamentar român mai și denigrezi această țară. Închei prin a spune că atât timp cât voi prin puterea armelor ați luat teritorii românești cu forța nu ați făcut altceva decât să faceți cu orice chip să dispară de acolo cetățenii români.

  2. …Da ! Noi ii eliberam dupa ce executa 2/3 din pedeapsa insa cu conditia obligatorie in sensul ca NU e negociabila, respectiv aceea ca matale domnule pastor si euro-parlamentar sa mergi pe la Budapesta intr-o vizit chiar pe la insusi „marele Viktor Orban” si sa ii ceri in mod expres sa il trimeata acasa cu primul avion de linie sau cursa pe ex-deputatul UDMR-roman ca cetatenie dar Fugar-si-CORUPT printre altele, dat in urmarire internationala respectiv e vorba de nimeni altul decit de „celebrul Marko Atilla”…..Si ce zici excelenta, facem trocul ??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.