Acasă Actualitate Tot mai mulți pacienți netestați ajung direct la ATI cu forme severe...

Tot mai mulți pacienți netestați ajung direct la ATI cu forme severe de COVID

DISTRIBUIȚI

Managerul Institutului “Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, spune că un număr tot mai mare de pacienți ajung la spital direct în terapie intensivă, cu forme severe de pneumonie cauzată de COVID-19, ei nefiind testați pentru această boală. Ea afirmă că aceste persoane apelează la medicul de familie sau sună la 112 abia atunci când nu mai pot respira.
“E un număr mare de teste pozitive și un număr mare de pacienți care se adresează spitalelor, în condițiile în care, din punctul meu de vedere, numărul de pacienți care au simptomatologie și care sunt la domiciliu încă netestați este mare.
Tot mai mulți pacienți ajung cu forme severe de pneumonie care necesită internare și nu au testare efectuată. În jurul lor au alte persoane pozitive, simptomatice, dar care nu sună nici măcar medicul de familie și nici DSP sau 112 pentru a solicita testare”, a declarat Beatrice Mahler, duminică, la Digi 24.
Ea a spus că a constatat astfel de situații în ultimele zile și că sunt din ce în ce mai frecvente.
„(Sunt – n.r.) pacienți cu forme severe de afectare care ajung în institut cu saturații de 50-60%, veniți direct de la domiciliu, netestați și pentru care nu se reușește compensarea stării lor de insuficiență respiratorie și necesită internarea în terapie intensivă.
Nu înțeleg de ce aceste persoane așteaptă să se vindece la domiciliu atunci când văd că starea lor de sănătate nu e bună și nu apelează la medicul de familie sau la serviciul 112, decât într-un moment în care riscul pentru viața lor este major”, a declarat managerul Institutului “Marius Nasta” .
Mahler a mai afirmat că există o problemă a locurilor în spitale, că la acest moment sunt ocupate toate locurile la Nasta, dar că medicii încearcă să găsească soluții: „Dacă ajunge un pacient, împreună cu centrul operativ găsim o soluție. Undeva în România găsim un pat pentru acest pacient. Ce este important – atunci când ajung în spital primesc oxigen, asta este primul gest pe care trebuie să-l facem atunci când pacientul ajunge”.

1 COMENTARIU

 1. Atata poate sa faca sistemul nostru de santate si nu trebuie sa aruncam cu noroi in eforturile pe care le fac unii dintre cei care sunt direct implicati in activitati specifice din sistemul sanitar. Presedintele Romaniei a informat corect si decent populatia si mai ales pe cei din partidele politice ca este nevoie de o reforma din temelii a sistemului de sanantate publica, acum depinde exclusiv de ce vor intelege acesti politicieni din acest mesaj.
  Toti politicienii au recurs la mesaje populiste, lipsite de orice logica financiara, relevant in acest sens fiind mesajul din campania electorala a lui Mircea Geoana care sustinea ca va aduce cu sacosa medicamente gratuite acasa la cetateni. Sau un alt exemplu de tip demagogic si cinic este cel al fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu care a afirmat public ca nu este o problema sa plece medicii din Romania in Uniunea Europeana, daca medicii nu sunt multumiti de salarii.
  Iar pe de alta parte profesionistii din sanatate au fost efectiv mariginalizati sau alungati de pe mijloacele de informare in masa. Spre exemplu doamna doctor Monica Pop afirma la televiziiuni cum s-a constituit in Bucresti o practica prin care sunt adusi cetateni straini care sa beneficiaze de gratuitate pentru plata unor servicii medicale spitalicesti extrem de costisitoare financiar platite din bugetul sananatii la care contribuie romanii, pe baza unui artificiu legal , introdus de politicieni iresponsabili prin care poti sa platesti o suma simbolica la bugetul asigurarilor si sa beneficiezi de maximum posibil.
  Va aduceti aminte de scandalul mediatic din Austria pe subiectul decontarilor de care ar fi beneficiat din banii asigurarilor de sanatate al austriecilor prezentat pe larg de televiziunile lui Voiculescu pentru tratamentul presedintelui Traian Basescu !!!
  Poti sa-i acuzi pe austrieci ca sunt nationalisti, orice, dar cand este vorba de banii asiguratilor din sistemul de sanatate austriac acesta apartine poporului de acolo, tu ca strain trebuie sa platesti. Stiti care a fost reactia reactia presedintelui de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate din Romania pe acest subiect ridicat de doamna Monica Pop, pur si simplu de negare a acesteio practici de evaziune masiva din bugetul public al asigurarilor de sanante din Romania, trecand ulterior la atacuri la persoana la adresa acestui intelectual de la conducerea Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti.
  Anul trecut am asistat la discutiile interminabile, cronofage pe subiectul aducerii la normalitatea secoululul 21 a legii vacinarii obligatoriii, cu drepturi dar si obligatii atat pentru paceinti dar si sarcini clare lispsite de echivoc pentru institutiile abilitate, iar aici si presedintele Klaus Johhanis are partea sa de vina cu privire la lipsa unei reactii ferme pe subiectul vaccinarilor obligatorii.
  Sau poate ca sunt un idealist, sau poate in Romania anului 2020, avem impresia ca avem decidenti alesi prin mijloace democratice si in realitate acestia sunt niste marionete care fac partie si ei cumparati sau spaguiti de BIG FARMA si vor face orice pentru a distruge, falimenta si marginaliza asistenta medicala primara- piatra de temelie a unui sistem sanitar viabil al unei natiuni.
  De ce sa am decidenti politici care sa le pese de sanatate natiunii, sa aiba interes ca populatia sa fie informata asupra consecintelor automediatiei, sa fie promovata preventia sau asistenta mediala primara care este dusmanul de moarte al BIG FARMA.
  Asa ca ai nostri decidenti politici aflati in coniventa ca functionari de la Ministerul Sanatii au lasat populatia romaniei prada sigura pentru afacerile din zona Big Farma, de parca automedicatia este sport national.
  Au procedat la discutii inutile asa zis democratice, lipsite de finalitate clara, in care sa rezulte o lege a vaccinarii obligatorii, cu drepturi pentru pacienti dar si obligatii asemenea pentru pacienti, iar institutiile abilitate sa aiba parghiile legale care sa permita sanctionarea drastica a celor care se sustrag sau invoca argumente lipsiste de rationament.
  Iar in anul 2020 a venit aceasta Pandemie si legislatia aferenta este la fel de inutila.
  Noi ce avem… avem o asistenta medicala primara aflata din punct de vedere al varstei in zona de extinctie fizica, cu medici de familie ce au pensii mizerabile, cu medici tineri care refuza sa accepte presiunile inutile ale unui sistem birocratic pe filiera DSP-uri , CAS-uri, ANAF, etc iar mai presus de orice dispretul pe care-l resimt din partea societatii pentru actul de mecenat in acest domeniu.
  Iar Nelu Tataru continua traditia marginalizarii si distrugerii asistentei medicale primare a precedesorilor sai, aruncand vina si pasand orice resposnabilitate profesionale ce revin DSP-urilor si nu numai care asistenta medicala primara. Dai unui medic de familie suma de 100 de lei impozabil pentru 14 zile de monitorizare continua, zi lumina, acesta trebuie sa redacteze hartii si eventual sa astepte sa se deconteze munca acestuia.
  Spre comparatia un specialist, medic indifernt de specialitate impusca 200 de lei numai ca i intrat in cabinetulu lui medical, ca de sunt colegii de specialitate ai domnului Nelu Tatari, iar pentru asistenta medicala primara anunti cu emfaza ca ai rezolvat problema monitorizarilor persoanelor cu COVID 19 pe care ai pasat-o asa, la misto pentru 30 de puncte catre asistenta medicala primara.
  Si ajungem la stara de fapt actuala, in care rezidentii pe medicina de familie fug ca dracu de tamaie si au si argumentele mai sus enumerate, iar Nelu Tataru si ai sai functionari se pregatesc de vaccinare, cu cine va intreb eu ….
  Apropo asa ca o ironie, poate sa apeleze Nelu Tataru la asistentii medicali pe care atat Presedintele cat si ministrii sanatii i-au felicitat de ziua lor, ca de ziua medicului de familie nici nu s-au deranjat dumnealor sau consilierii lor sa trimita un comunicat, asta e realitatea si tare ma tem ca asa va si ramane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.