Acasă Actualitate Totul a fost o farsă: tabloul de Picasso despre care DIICOT a...

Totul a fost o farsă: tabloul de Picasso despre care DIICOT a anunțat că ar fi fost furat din Olanda era un fals îngropat pentru publicitate

DISTRIBUIȚI

Tabloul de Picasso „Tête dArlequin”, găsit îngropat lângă un copac din Tulcea, ar fi o copie și descoperirea lui face parte dintr-o farsă pusă la cale de doi producători de teatru din Belgia. Să vedem dacă autoritățile române care nu știu de glumă o vor gusta.  Producătorii și-au anunțat victimele printr-un mail că ceea ce au găsit era doar o copie a operei în valoare de 800.000 de euro, scrie Digi24. Producătorii belgieni au îngropat la sfârşitul lunii o copie a picturii „Cap de Arlechin” în apropiere de Tulcea, apoi au trimis șase scrisori anonime, trei în România și trei în Olanda. Dintre cele șase victime, doar scriitoarea Mira Feticu a căzut în capcană și a mers în căutarea presupusei opere de artă, furată împreună cu alte capodopere acum şapte ani de la un muzeu din Rotterdam. Cei care au pus la cale gluma şi-au anunţat printr-un e-mail victimele şi au povestit că farsa este inspirată din piesa de teatru „Copia adevărată”, care a avut premiera joi, la Anvers. În scenariu, personajul principal este un falsificator de tablouri, anunță o televiziune din Belgia. ‘Eu nu mă simt nicio victimă și nu mă simt nici păcălită. Eu mi-am făcut datoria de jurnalist să vin să văd. Și într-adevăr am crezut că am găsit un Picasso. Se pare că, și dacă este adevărat, falsificatorul este unul dintre cei mai mari falsificatori ai Europei, poate cel mai mare. Deci oricum copia are o valoare mare. Apoi, nu este sigur, asta se vehiculează la această oră în Olanda. Mâine vom ști mai bine, mâine stăm la masă cu cei doi artiști olandezi și vom vedea dacă e adevărat sau nu. Artiștii respectivi își fac publicitate pe spinarea noastră, a autorităților române, a jafului care a avut loc acum șapte ani. Deci încă nu știm ce să facem’, a declarat scriitoarea Mira Feticu la Digi 24.
Citeşte întreaga ştire: Tabloul de Picasso găsit la Tulcea era un fals. Totul a fost o farsă pusă la cale în Belgia

DIICOT a anunțat că sâmbătă seară, două persoane, de cetățenie olandează, s-au prezentat la Amabasada Olandei, din București, cu un tablou ce pare a fi „Tete D ‘Arlequin“, foto stânga jos.
Acestea au precizat faptul că au găsit tabloul, pe teritoriul Romaniei, anuntand despre acest fapt autoritatile olandeze.
DIICOT investigheaza imprejurarile in care un tablou semnat Picasso valorand aproximativ 800 mii de euro a fost gasit sambata seara, pe raza judetului Tulcea. Tabloul care face parte dintr-un lot de 7 opere sustrase in anul 2012 dintr-un muzeu olandez se afla in custodia autoritatilor romane si urmeaza sa fie expertizat. Atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunțat autoritățile române, iar, la acest moment, o echipă formată din procurori D.I.I.C.O.T. și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice).” Citește mai multe AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.