Acasă Actualitate Traficanți de minore prinși înainte de a scoate o adolescentă din țară...

Traficanți de minore prinși înainte de a scoate o adolescentă din țară pentru prostituție. Încă 4 fete erau în tranzit și au fost salvate

DISTRIBUIȚI
La data de 19.09.2019 procurorii DIICOT-B.T.Giurgiu au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ş. F. M., Ş. P., Ş. A.-D., Ş. M. A., M. M. D. şi T. A. I., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.
La data de 12.09.2019, organele de urmărire penală au fost sesizate de către o persoană cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 15 ani, elevă în clasa a 9 la un liceu din municipiul din Giurgiu, ar putea fi victima infracţiunii de trafic de minori, în sensul că ar putea fi exploatată sexual prin practicarea prostituţiei, în scopul obţinerii unor foloase materiale, de către membrii unei familii din municipiul Giurgiu.
Din datele deţinute, coroborate cu rezultatul verificărilor şi investigaţiilor efectuate, a rezultat faptul că un număr de 6 inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat creat pe relaţii de familie, în vederea obţinerii unor sume importante de bani prin identificarea, recrutarea, racolarea şi ulterior exploatarea sexuală prin practicarea prostituţiei, a unor minore, inclusiv a minorei în vârstă de 15 ani, atât pe raza municipiului Giurgiu cât şi pe raza municipiului Bucureşti şi a altor judeţe.
Totodată în cauză au rezultat indicii cu privire la faptul că inculpaţii ar fi procurat minorei, prin activităţi ilegale, o carte de identitate prin care să ateste că aceasta este majoră, cu scopul de a o transporta ilegal în afara României, pentru practicarea prostituţiei intr-una din ţările europene.
În urma actelor de urmărire efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că, de la începutul anului 2019, minora a manifestat un comportament necorespunzător, lipsind de la cursuri, întorcându-se la locuinţa familiei la ore târzii, culminând cu plecări voluntare de la locuinţă pentru perioade de timp îndelungate. În această perioadă, minora nu a solicitat mamei sale sume de bani pentru uz personal, ba mai mult aceasta afişa o ţinută elegantă şi un aspect fizic îmbunătăţit.
Pentru aceste motive mama sa a sesizat dispariţia fiicei sale în cursul lunii martie 2019, acesta fiind găsită de organele de poliţie şi reîncredinţată familiei.
În acelaşi context, ca urmare a faptului că în cursul zilei de 10.09.2019, minora a venit la locuinţa familiei şi după ce şi-a luat mai multe obiecte vestimentare a plecat fără a oferi alte amănunte, la data de 13.09.2019, mama minorei a sesizat organele de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Giurgiu cu privire la dispariţia fiicei sale.
Activităţile de căutare efectuate de către poliţişti în vederea localizării şi stabilirii situaţiei minorei, inclusiv contactarea telefonică a minorei pe terminalul mobil indicat de mamă ca fiind utilizat de către fiica sa, au condus la crearea unei stări de alarmare în rândul membrilor grupului, astfel că aceştia, pentru a evita descoperirea activităţilor infracţionale desfăşurate au decis să o transporte pe minoră în municipiul Giurgiu, acesta aflându-se într-o altă localitate din România, unde existau indicii că practica prostituţia sub coordonarea liderului grupului.
În acest sens, în noaptea de 13/14.09.2019 doi dintre membrii grupului s-au deplasat cu un autoturism în municipiul Bucureşti, în zona Gării Obor, de unde au preluat-o şi transportat-o în municipiul Giurgiu pe minoră care se afla împreună cu liderul grupului.
Ca urmare a datelor obţinute, în dimineaţa zilei de 14.09.2019, orele 06.35, un echipaj din cadrul Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Giurgiu a identificat şi oprit în trafic un autoturism, care se deplasa pe DN 5 din direcţia Bucureşti – Giurgiu.
În autoturism au fost identificate 3 persoane printre care şi minora.
Având în vedere faptul că minora figura urmărită naţional, fiind sesizată ca persoană dispăruta, a fost luată măsura conducerii autoturismului şi a persoanelor depistate la sediul Poliţiei Municipiului Giurgiu, ulterior minora fiind încredinţată mamei sale.
Ca urmare a controlului efectuat, în autoturism au fost descoperite mai multe cartele SIM, precum şi mai multe prezervative.
Mai mult ca urmare a verificărilor efectuate a rezultat faptul că în data de 13.09.2019, doi dintre suspecţi au transportat din municipiul Bucureşti în municipiul Giurgiu cu un autoturism, o altă tânără care se întorcea din Craiova. Tânăra a fost identificată ca fiind o persoană de sex feminin, în vârstă de 22 ani, persoană care în perioada minoratului a fost de asemenea sesizată ca fiind dispărută în mai multe rânduri.
În data de 18.09.2019 a fost identificată o a doua parte vătămată minoră,în vârstă de 16 ani, din declaraţia căreia a rezultat faptul că a fost racolată, cazată şi obligată la practicarea prostituţiei de către membrii grupului precum şi faptul că la locuinţa acestora se mai află în prezent un număr de 3 minore.
La data de 18.09.2019 procurorii DIICOT-B.T.Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Giurgiu şi Bacău, în urma descinderilor fiind găsite 4 minore care se aflau în locaţiile respective.
În cursul zilei de mâine inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Craiova şi Bacău, precum şi al jandarmilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.