Acasă Actualitate Traficantul care i-a vândut droguri tânărului mort în Pitești a fost reținut

Traficantul care i-a vândut droguri tânărului mort în Pitești a fost reținut

DISTRIBUIȚI

În această dimineaţă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Piteşti şi Slatina, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi ucidere din culpă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspectul C. I. C. a achiziţionat on-line diverse substanţe cu efect psihoactiv, substanţe care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletărie, sub formă lichidă. În continuare, suspectul a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau „damiana” pe care îl stropea cu lichidul cumpărat în modul mai sus menţionat, folosind o proporţie de aprox. 10mg de lichid la 30 de grame de material vegetal. Ulterior, suspectul a comercializat materialul vegetal către diverşi consumatori de pe raza judeţului Argeş, în cantităţi de de 0,25 grame de substanţă, contra sumei de 25 de lei.

La data de 11.03.2018, 4 tineri consumatori din municipiul Piteşti, s-au deplasat cu un autoturism în municipiul Slatina de unde au achiziţionat de la suspectul C. I. C., 5 plicuri de substanţă vegetală psihoactivă, pentru suma totală de 50 lei. Pe drumul de întoarcere către Piteşti, aceştia au consumat întreaga cantitate de etnobotanice iar unul dintre ei a intrat în stare de somnolenţă, fără a fi conştient. În această stare, victima a fost coborâtă din autoturism şi aşezată pe un trotuar din zona blocului nr. 2 situat pe strada Aleea Teilor din municipiul Piteşti, loc în care, la scurt timp, a fost găsită decedată.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 1 kg. de fragmente vegetale, 4.500 de lei, telefoane mobile şi ustensile folosite la porţionarea şi ambalarea substanţelor interzise.

La sediul DIICOT – ST Piteşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 3 persoane.

La acţiune au participat poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Argeş şi Olt, precum şi luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cele două judeţe.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.