Acasă Actualitate Profesorul Carp cere CNA să ia măsuri în cazul acțiunii concertate a...

Profesorul Carp cere CNA să ia măsuri în cazul acțiunii concertate a RTV, A3, B1 și TVR

DISTRIBUIȚI

Fugarul Sebastian Ghiță, a fost prezentat într-un interviu realizat de jurnalistul Ion Cristoiu, difuzat simultan la RTV, B1, Antena 3 și TVR. Profesorul Radu Carp a reacționat pe contul său de Facebook:

„Cum este posibil ca televiziunea publica sa preia un interviu inregistrat pe care alte televiziuni (B1, RTV, Antena) il prezinta in exclusivitate?
Este fara precedent!
Cum este posibil ca pe ecran sa apara sigla evz.ro, iar TVR sa nu incaseze niciun ban din aceasta publicitate?
A nu se discuta despre calitatea emisiunii…

In opinia mea, se impun cateva masuri urgent in cazul interviului de ieri:

– in CNA se poate cere invitarea celor 4 televiziuni implicate pentru a da explicatii despre difuzarea acestui interviu, fara drept la replica, fara a se cere un punct de vedere din partea reprezentantilor justititiei vizati;

– doamna Doina Gradea ar trebui sa fie chemata in fata comisiilor de cultura de la Parlament pentru a da explicatii referitor la difuzarea avestui interviu care incalca toate normele deontologice interne ale TVR. Trebuie lamurit: cine a decis preluarea exclusivitatii altor televiziuni, de ce nu a existat un contract/parteneriat TVR/evz.ro;

– este nevoie de presiuni publice asupra ministrului justitiei care tergiverseaza extradarea lui Ghita din Serbia;

– difuzarea interviului trebuie suspendata pana la asigurarea regulilor minimale care reglementeaza independenta justitiei si asigurarea dreptului la replica.”, a scris Radu Carp pe Facebook.

2 COMENTARII

  1. Radu Carp :”– in CNA se poate cere invitarea celor 4 televiziuni implicate pentru a da explicatii despre difuzarea acestui interviu, fara drept la replica”.

    Stimate domnule profesor Carp, din pacate dvs. sunteti ancorat intr-o societate, care a apus cu ceva vreme in urma.

  2. – Difuzarea la aceeasi data si ora este imputabila . Sugereaza un atac concertat la persoana LCK (si la lupta anticoruptie) , atac la care au participat si televiziunile .
    – Si CNCD-ul trebuie sa se autosesizeze pentru discriminarea magistratilor , care dupa Ghita si Cristoiu nu au dreptul la viata personala (televiziunile respective sunt complice)
    – Ghita poate fi incriminat de santaj , iar Cristoiu si televiziunile de complicitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.