Acasă Actualitate Traian Remeș, condamnat definitiv la trei ani de închisoare, s-a predat Poliției

Traian Remeș, condamnat definitiv la trei ani de închisoare, s-a predat Poliției

DISTRIBUIȚI

Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeș, condamnat definitiv, luni, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Caltaboșul", s-a predat la sediul Poliției Maramureș.
Decebal Traian Remeș, care locuiește la Baia Mare, a ajuns cu o mașină la Poliția Maramureș, în jurul orei 10.20.
Fostul ministru a coborât din mașină la poarta Poliției, intrând singur în sediu pentru a se preda autorităților care trebuie să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei. El nu a dorit să comenteze decizia magistraților.
Purtătorul de cuvânt al Poliției Maramureș, Cecilia Grozavu, a confirmat că Remeș a ajuns la sediul Poliției.
"Mandatul de executare a pedepsei nu a ajuns încă la Poliția Maramureș, dar domnul Remeș era la curent cu sentința și s-a prezentat mai repede la Poliție, unde asteaptă sosirea mandatului", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliției Maramureș.
Completul de cinci judecător al instanței supreme a decis definitiv, luni, condamnarea lui Decebal Traian Remeș și Ioan Avram Mureșan la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Caltaboșul".
Instanța a menținut astfel condamnarea lui Decebal Traian Remneș și Ioan Avram Mureșan la câte trei ani de închisoare cu executare dispusă în 14 februarie 2012 de un complet de trei judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.
De asemenea, denunțătorul acestora, Gheorghe Ciorbă, rămâne cu condamnarea la un an și șase luni de închisoare cu suspendare dispusă prin sentința din 14 februarie 2012.
Decizia completului de cinci judecători al instanței supreme este definitivă, astfel că mandatele privind pedepsele dispuse urmează să fie puse în executare.
Ioan Avram Mureșan se află în închisoare din mai 2012, după ce a fost condamnat definitiv de instanța supremă la șapte ani de detenție într-un alt dosar, în care a fost judecat pentru deturnare de fonduri.
În dosarul "Caltaboșul", Ioan Avram Mureșan a fost judecat pentru complicitate la cumpărare de influență, în formă continuată, Decebal Traian Remeș, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, pentru trafic de influență, iar omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influență.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.